Ajándékkuponokkal kedveskedik az önkormányzat a pécsi ápolóknak

2021. május 12. 10:34 2021. máj. 12. 10:34

Mindezt Péterffy Attila, Pécs polgármestere mondta el az ápolók nemzetközi napja alkalmából készített videójában, melyet a Facebook oldalára töltött fel.

,,Tisztelt Pécsiek! Ha jártak ma városunk főterén, akkor bizonyára észrevették, hogy a városháza utcafronti ablakait hatalmas piros szívek díszítik. Ezzel az egy éve elterjedt, azóta azonban feledésbe merült gesztussal az ápolók nemzetközi napját köszöntjük”  – kezdte köszöntését a polgármester.

 

Ezután elmondta, hogy az ápolók azok, akik minden bajbajutottnak segítenek, nélkülük nem működhetnének a klinikák, a kórházak, a rendelők és a szociális intézmények. Munkájuk nélkülözhetetlen a békés mindennapokban ugyanúgy, mint az olyan vészterhes időkben, mint a mostani.

 

,,Nem lehetünk elég hálásak a pécsi ápolóknak! Hivatástudatuk, empátiájuk, felkészültségük kellett ahhoz, hogy a pécsiek ilyen színvonalas és emberséges ellátást kapjanak a járvány alatt” – fogalmazott Péterffy, majd elmondta, hogy itt a remek alkalom ahhoz, hogy visszadjunk nekik valamit abból, amit tőlük kaptunk. 

 

Ezért az önkormányzat városi összefogással fogja megajándékozni mind a két és félezer pécsi ápolót: a következő napokban valamennyien kedvezményes belépésre jogosító kuponokat vehetnek kézhez, amelyeket a Pécsi Állatkertben, a múzeumokban, a Hullámfürdőben, a Zsolnay-negyedben és a Pannon Filharmonikusok egyik koncertjén használhatnak fel.

 

,,Ezzel a gesztussal nem csak köszönetünket szeretnénk kifejezni áldozatos munkájukért, de egyúttal fel is hívjuk a figyelmet arra, hogy hivatásuk nélkülözhetetlen. Ezeknek a gondolatoknak a jegyében köszöntöm a pécsi egészségügyi és szociális szakdolgozókat az ápolók nemzetközi napja alkalmából” – zárta gondolatait Pécs polgármestere.

 

Forrás: Pécsi Stop