Ajándékok százai gyűltek össze a rászoruló pécsi diákoknak

2019. december 9. 13:03 2019. dec. 9. 13:03

Összesen 800 ajándékot adományoztak pécsi családok és gyerekek rászoruló, hátrányos helyzetű kisdiákoknak a Pécsi Állatkert és a Pécsi Székesegyház Nagycsaládos Egyesület hagyományos adventi jótékonysági akciójának keretében - adta hírül a PécsMa.hu. 

A lap emlékeztet, idén már harmadszor rendezték meg a “Plüssmaciért élő macit” névre keresztelt jótékonysági akciót. Az adományokat advent első hétvégéjén vitték a pécsiek, cserébe kedvezményes belépőt kaptak az állatkertbe.

Az önkormányzati lap tudósítása szerint az állatkerti a napokban befejeződött, az összegyűlt ajándékcsomagokat december 9-én, hétfőn adták át a gyerekeknek a Szieberth Róbert Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában a kezdeményezés ötletgazádái, Síptár Dávid, a pécsi zoo igazgatója, valamint Herbert Gábor, a Pécsi Székesegyház Nagycsaládos Egyesületének elnöke. 

Herbert Gábor elmondta, számos olyan családot ismer, ahol jobb körülmények között élnek a gyerekek, mint azok, akiknek a gyűjtéssel szerették volna szebbé tenni az ünnepet. Hozzátette, a jobb körülmények között élő gyermekek voltak azok, akik saját játékaikat, könyveiket felajánlották nehezebb sorsú kortársaiknak.

Siptár Dávid arról beszélt, hogy mindig nagy figyelmet szentelt a társadalmi felelősségvállalásra, a rászorulók, hátrányos helyzetűek támogatására. Mint fogalmazott, a pécsi állatkert nem csak turisztikai attrakcióként létezik, szemléletformálásra és oktatásra is fókuszálnak. Ennek kapcsán megemlítette azt a jelenleg is zajló zoopedagógiai foglalkozás-sorozatot, melyen a Szieberth Róbert Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulói is rendszeresen részt vesznek.

Forrás: Pécsi STOP