Akiket meg sem hallgattak a buszközlekedésről

2017. szeptember 24. 13:17 2017. szept. 24. 13:17

Rendületlenül zengi a BIOKOM önnön buszkonzultációjának nagyságát, fittyet hányva a gyanús időfaktorra. Aztán kiderült: voltak, akik konzultáltak volna, de ez nem nagyon hatotta meg a céget.

Azt ugye nemrég megírtuk: a BIOKOM változatlanul kitart amellett, hogy tényleg komolyan gondolták a társadalmi egyeztetést a szeptember elsején bevezetett új menetrend ügyében. Dacára annak, hogy sofőrök jelzései szerint az már készen volt, mire elkezdték megkérdezni a pécsieket.

Léhmann Ferenc, a BIOKOM közlekedési koordinátora a Rádió 1 műsorában elmondta: a július 18-ától augusztus 17-éig tartott társadalmi egyeztetés során mintegy 90 észrevétel jött, ennek 77 százalékát tudták a menetrendbe beépíteni.

A 90-et nem neveznénk soknak egy ekkora városban, de hát a közöny nagy úr.

Aztán kiderült, a helyzet még rosszabb. Ugyanis voltak, ennél jóval többen, akik konzultáltak volna, de minek. Az esetről a túlzott ellenzékiséggel nem kimondottan vádolható bama.hu írt.

A Pécs-Somogyon élők, akik kevésnek érzik hétvégén a kétóránként (!) járó buszokat, egy 160 aláírással ellátott levelet is küldtek buszos cégnek. Ez a BIOKOM kissé megkésett konzultációjára befutott jelzések majdnem 180 százaléka.

Végül a társaságnál nem találták az utasszámot elégségesnek a bővítéshez.