Várakozás a határon: a rendőrség szerint informatikai hiba miatt alakultak ki a sorok

2019. augusztus 24. 11:30 2019. aug. 24. 11:30

Szombaton kora délelőtt hosszas sor alakult ki a drávaszabolcsi határhídon a Magyarországra igyekvőkből, de úgy értesültünk, hogy más baranyai határátkelőnél sem lehetett egy ideig bejutni az országba. A forgalom végül déli 12 óra után indult meg Drávaszabolcson, a rendőrség szerint informatikai hiba volt a háttérben.

16:35: informatikai hiba okozta a hosszas sorbanállást

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint "a határellenőrző és regisztrációs rendszer informatikai hibája okozta a fennakadást. A hiba elhárítása megtörtént és a rendszer 12 óra 20 perckor helyreállt."

Korábban írtuk

12:15: A rendőrség honlapja szerint egy órás a várakozás a belépési oldalon Drávaszabolcsnál

A rendőrség honlapjának Határinfo aloldalán megjelent, hogy Drávaszabolcsnál 1 órás várakozásra kell számítaniuk a belépőknek. Beremendnél fél órás a várakozás a belépési oldalon, Udvarnál szintén egy órás a várakozás az országba befelé.

12:05: Megindult a forgalom

Olvasónk jelzése szerint 12 óra 5 perckor megindult a forgalom Drávaszabolcsnál Magyarországra befelé. Ők fél tíztől álltak a sorban.

11:30

Egy olvasónk jelezte szombat délelőtt, hogy beállt a sor a drávaszabolcsi határhídon a Magyarországra tartó oldalon. Mint elmondta, egyelőre még piknikhangulat van a várakozók között, és az a hír járja, hogy elszállt a beléptetést segítő rendszer, ezért kell várakozni, a probléma pedig a legtöbb baranyai határátkelőhelynél fennáll. Ők körülbelül fél tíz óta állnak a sorban jelenleg.

Kaptunk pár fotót is a helyszínről:

Áll a sor a határhídon - Fotó: Pécsi STOP/Olvasói fotó

 

Tanácstalanság a határállomáson - Fotó: Pécsi STOP/Olvasói fotó

 

Piknikhangulat a határon - Fotó: Pécsi STOP/Olvasói fotó

A rendőrség honlapján egyelőre nincs nyoma annak, hogy valamiféle zűr lenne a határátkelőnél, és a Határinfo oldalon is csak annyi szerepel, hogy Drávaszabolcsnál nincs 15 percet meghaladó várakozás a ki és belépő oldalonn.

A Pécsi STOP megkereste a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságot, amint válaszolnak, újra jelentkezünk.

Forrás: Pécsi STOP