Amerikai színvonalú hangstúdió nyílt Pécsett

2022. április 29. 09:04 2022. ápr. 29. 09:04

Amerikai, európai és magyarországi produkciók elkészítésében is részt kíván venni új, több mint százmillió forintból 150 négyzetméteren kialakított pécsi hangutómunka stúdiójának szolgáltatásaival az amerikai tulajdonú M2 Mediapost, Inc. és a magyar Pillango Productions Kft. – jelentették be a társaságok képviselői csütörtökön az új létesítmény megnyitásakor a baranyai megyeszékhelyen - áll a lapunknak megküldött közleményben.

2022. április 28-án Pécsett, a Közraktár utca 5. szám alatt nyitotta meg kapuit az a 150 négyzetméteres hangutómunka stúdió, amely Magyarország legjobban felszerelt ilyen létesítményei közé tartozik. 

A létesítmény teljes ipari szabványú S4 AVID rendszerrel rendelkezik, amely Pro-Tools szoftvert használ a teljeskörű hang tervezés, keverés és szerkesztési feladatok ellátásához. A technológia alkalmas arra, hogy akár a streaming szolgáltatók színvonalas mini sorozatainak, akár egész estés, nagy költségvetésű filmek utómunkálataiban is részt vehessen a stúdió.

 

Michael Laundon, az M2 egyik tulajdonosa a stúdió csütörtöki megnyitóján úgy fogalmazott:

„Nagyon örülünk ennek a létesítménynek, különösen azért, mert meg erősíthetjük a közös együttműködést a Pillango Productions-el, miközben támogatjuk a magyar filmipart. A korszerű hangutómunka stúdió létrehozásával legfőbb célunk az, hogy támogassuk a Magyarországon az iparágban elérhető szakértelmet, tehetséget és tudást.”

 

 

A beruházók egy komplex fejlesztés részeként tekintenek az új stúdióra, hiszen az elképzelések szerint a fejlesztések folytatódni fognak a megyeszékhelyen az M2 Mediapost, Inc. és a Pillango Productions Kft. közös projektje, a Pécs City Studios keretében.

Deák Zoltán, a Pillango Productions Kft. ügyvezető igazgatója ezzel kapcsolatban elmondta: „Örömmel jelentjük be a Pécs City Studios megalapítását, amellyel a filmiparban a fővárosi helyszínek, létesítmények alternatíváját kínáljuk a jövőben. Elképzelésünk megvalósításával arra is szeretnénk rávilágítani, hogy érdemes befektetni a regionális kreatív iparba. Bízunk benne, hogy a stúdió és a további tervezett létesítmények sok lehetőséget biztosítanak majd mind a városnak, mind a pécsieknek. Izgatottan várjuk, hogy a filmes iparág legjobb szakembereivel dolgozhassunk együtt, hogy minél több csodálatos hangot és képet készítsünk. ”

Az M2-ről

Az M2 MediaPost, Inc. egy olyan, a globálisan jelenlévő film utómunka finanszírozási befektetésekre specializálódott társaság, amelynek székhelye az egyesült államokbeli Beverly Hillsben található. Az M2 teljes körű utómunkálati szolgáltatásokat nyújt, szorosan együttműködik a globális utómunka partnerek hálózatával. Mind Michael Bassick, mind Michael Laundon (az M2 alapítói) hatalmas tapasztalattal rendelkeznek a filmfinanszírozás terén.

A Pillango Productions-ről

A Pillango Productions Kft. egy Magyarországi film-értékesítő és -produkciós cég, amely helyszínt, felszerelést és egyéb gyártási szolgáltatásokat nyújt játékfilmek és reklámfilmek forgatásához. Célja, hogy minél több külföldi produkciót csábítson Magyarországra, illetve elsősorban Pécs városába.