Annyira rossz az út, hogy egy éve nem viszik el a szemetet Keselyősfapusztáról

2019. április 24. 18:47 2019. ápr. 24. 18:47

Tavaly június óta nem viszi el a szemetet a Dél-Kom Matty Keselyősfapuszta részéről, mivel annyira rossz az út, hogy nem tud bemenni a kukásautó. A lakók most a faluba hordják a szemetet, ki-ki ahogy tudja.

„Több mint egy éve harcolunk, hogy a szemetet tőlünk is elszállítsa a Dél-Kom, de az útra való tekintettel, mivel ugye, hogy nem megfelelő, így közölték, hogy oda nem jönnek le”

- nyilatkozta az ATV-nek egy helyi a szeméthelyzetről. Hozzátette: annyi történt, hogy a kukásautó nélkül maradt rész kapott egy kukát Mattyon, oda lehet vinni a szemetet, de hogy hogyan, az már mindenkinek a saját problémája.

A Dél-Kom az ATV-nek azt mondta, 2018 júniusa óta nem számláznak a keselyősfapuszaiaknak - magyarán nem viszik el a szemetet -, méghozzá azért, mert az önkormányzattal kötött szerződésben levő feltételeknek az út nem felel meg. A cég szerint az út túl keskeny, és a fák is belógnak, így nem tudják a balesetmentes közlekedést biztosítani. A helyiek szerint eközben a buszok használják ezt az utat és gond nélkül közlekednek erre a településrészre is.

A Dél-Komnak Pécsett is meggyűlt a baja a szemétszállítással. Egy mecsekoldali utcában 2018 karácsonya óta halmozódott a szelektív hulladék egészen 2019 januárjának végéig. A kukások azért nem mentek a hulladékért, mert állítólag az időjárás miatt nem tudtak felmenni. Ezt az indoklást árnyalja azt, hogy a nem szelektív hulladékot valahogy mégis sikerült elvinni az utcából. Aztán a szelektívet is, igaz azután, hogy nyilvánosságra került az ügy, lapunk után pedig az RTL Híradója is felkapta a sztorit.

Forrás: pecsistop.hu