Árpádtetőn, a Zselicben és a Tenkesen is hadat üzennek a szemétnek

2019. március 16. 14:09

Március 18-24. között országszerte várják az önkénteseket a „TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért!” szemétszedési akcióhoz. A Mecsekerdő Zrt. két zárt gyűjtés mellett négy helyszínen szemétszedéssel egybekötött nyílt túrát szervez, mutatjuk, mi kell a részévételhez.

Az országos szemétgyűjtési kezdeményezésre egy ideális világban nem lenne szükség, de sajnos amíg egyesek hulladékgyűjtőnek nézik az utak mentét, az erdőket, elkél az önkéntes segítség. A részvételhez elég egy regisztráció, kesztyűt, zsákot és kötözőanyagot kapsz a szervezőktől, a napi elemózsiát és vizet viszont magadnak kell biztosítanod. A részletekről itt tájékozódhatsz.

A Mecsekerdő Zrt. két zárt gyűjtés mellett négy helyszínen szemétszedéssel egybekötött nyílt túrát szerveznek – írta a társaság a honlapján.

Március 18. hétfő - szemétszedő túra a Zselicben

A Szigetvári Erdészet a zselici térségben szervez egy kb. 8 km-es nyílt szemétszedő túrát, amely során Antalszállás telefontoronytól Terecsenyig, majd onnan Sasrétig főleg az utak menti területeket fogják megtisztítani.

Találkozó: 8.00 Terecseny, bekötő út elején a buszmegállóban

Jelentkezés: termeszetjaro@mecsekerdo.hu

Március 21. csütörtök - Szemétszedő túra a Tenkesen

Az Erdők nemzetközi napján a Sellyei Erdészet Máriagyűdről a Tenkes hegyen haladó Csodabogyó tanösvény útvonalát és környékét szeretné megtisztítani.

Találkozó: 8.00 Bisse, Rakétás út, kék sáv kereszteződése

Jelentkezés: termeszetjaro@mecsekerdo.hu

Március 23. szombat - MEX TeSzedd! Szemétszedő túrák Árpádtetőn

Árpádtetői Erdészetünk két közösen megtisztítható útvonalat kínál, a Mecsextrém Parktól egy rövidebb és egy hosszabb túra is indul:

 • 1. útvonal: Árpádtető (MEX) – István-akna elágazás – Árpádtető (MEX) Kb. 2,4 km,
 • 2. útvonal : Árpádtető (MEX) – Tripamer fa – Árpádtető (MEX) kb. 3,8 km.
 • Mindkét séta 9 órakor indul a Tepsifüles Étteremtől, és részben műúton, részben erdei úton halad.

  A túrán résztvevő önkéntesek 2 db erdei bobozásra felhasználható kupont kapnak ajándékba, továbbá 20%-os kedvezménnyel válthatnak napijegyet a Mecsextrém Parkba (2.390 Ft/fő, ami korlátlan játékhasználatot tartalmaz a Park által üzemeltetett játékokon, március 23-án).

  Találkozó: 9.00 Pécs-Árpádtető, Mecsextrém Park, Tepsifüles Étterem

  Jelentkezés: termeszetjaro@mecsekerdo.hu

  Március 23. szombat - Szemétszedő túra Zobákpuszta környékén

  A Mecsekerdő Zrt. pécsváradi erdészete Zobákpusztáról Komló, illetve Magyaregregy felé is szeretné megtisztítani a közút menti szakaszokat.

  Találkozó: 8.30 Zobákpuszta buszmegálló

  Jelentkezés: termeszetjaro@mecsekerdo.hu