Átépítenek egy fontos csomópontot, többfelé lehet vízzavarosodás Pécsett

2021. július 16. 09:35 2021. júl. 16. 09:35

A Szigeti úti lezáráshoz időzítve több munkálatot végez összehangoltan július harmadik hetében a TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt.: földbe kerül a Pécsi Tudományegyetem új fogászati elméleti tömbjének bekötővezetéke, ezzel egy időben átépítik a Szigeti út – Tüzér utcai csomópontot.

Két vízbázisból, a tortyogói és a pellérdi kutaktól ivóvizet szállító fővezeték találkozik és egyesül itt, ebben a város vízellátása szempontjából fontos csomópontban. Az elöregedett elzáró szerelvények cseréjével a szakemberek tovább erősítik a szolgáltatás biztonságát, egy-egy esetleges meghibásodás alkalmával pedig kisebb területet érintő vízhiány mellett javíthatóak a csőtörések. Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!  

A munkálatok előkészítéseként a szakemberek július 19-én reggel üzemen kívül helyeznek három nagy átmérőjű fővezetéket. A hálózatban megváltozó áramlási viszonyok miatt július 19-én, majd az egy hetes munkálat végén – várhatóan július 26-27-én – átmeneti vízzavarosodás fordulhat elő a Rácváros, Szentmiklós, Fogadó, Uránváros, Szigeti városrészek, Ispitaalja és a Belváros területén.

A megszokott kiegyensúlyozott vízminőség hamar visszaáll (folyassuk rövid ideig a vizet, amíg kitisztul) - derül  ki a cég szerkesztőségünk részére megküldött közleményéből. 

"A TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. köszöni ügyfelei megértését, türelmét, és javasolja, hogy a fenti időszakban fordítsunk fokozott figyelmet vízfelhasználással üzemelő háztartási eszközeinkre. A mosó- és mosogatógépek beindítása előtt minden esetben ellenőrizzük a vizet, és amennyiben a víz zavarosodását észleljük, kerüljük a használatát!" Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!  

Címlapkép: Illusztráció, Pexels