Atomtemető, uránbánya, Paks 2? Ezen a pécsi fórumon mindent megtudhatsz

2019. január 22. 08:27 2019. jan. 22. 08:27

Pécsre jön pénteken az Atomcsapda, az Energiaklub nyolcrészes dokumentumfilm-sorozata, a nukleáris energia veszélyeit pedig a téma szakértőivel lehet megvitatni a vetítés után. Hamarosan nem lesz ennél égetőbb kérdés Pécsett, csak akkor már késő lesz.

Az Energiaklub nyolcrészes dokumentumfilm-sorozata, az Atomcsapda nagyon alaposan körüljárja az atomenergiával, a nukleáris hulladék elhelyezésével kapcsolatos veszélyeket.

A sorozat a neten is elérhető. Ami miatt ennek ellenére érdemes lesz pénteken este hattól az Apollóban megnézni, az, hogy most beszélgetni is lehet a kérdésről. Nem is akárkikkel. A esemény résztvevője lesz Fülöp Orsolya, az Energiaklub szakmai igazgatója, Konkoly-Thege Júlia, a pécsi Zöld Fiatalok Egyesület elnöke és Nagy Gergely Miklós, a Magyar Narancs újságírója, számos cikk szerzője ebben a témában.

Ha valahol kényes és aktuális ez a téma, akkor az Pécs, hiszen megint napirenden van a mecseki uránbánya újranyitása, ráadásul a szomszédos Bodán tervezik a paksi atomerőmű kiégett fűtőelemeinek tárolását is.

A vetítést követő kerekasztal beszélgetés témája lesz többek között az atomerőművel működése, a nukleáris hulladékok mélygeológiai tárolása, valamint a kapcsolat a fegyverkezés és az atomenergia között.

A Pécset közvetlen közelről érintő kérdésről és az Energiaklub szervezte tanulmányútról itt és itt írtunk.

Az esemény pénteken este hatkor kezdődik az Apolló Moziban.