ATV: két embert rúgtak ki a szigetvári műtéti hiba után

2020. május 30. 12:11 2020. máj. 30. 12:11

Egyiküket kórházban ápolják, mert a történtek miatt összeomlott. 

Az ATV nyomán lapunk is beszámolt arról, hogy a napokban egy 42 éves csurgói nőt a Szigetvári Kórházban operáltak meg, ám a beavatkozás során a feltért területet nem sóoldattal, hanem a műtők tisztitására szolgáló fertőtlenítőszerrel kezelték le, emiatt a nőt válságos állapotban szállították át Pécsre. 

Az eset kapcsán a rendőrség ismeretlen tettes ellen foglakozás körében elkövettet gondatlan veszélyeztetés miatt indított eljárást. 

A Szabad Pécsnek az üggyel kapcsolatban a Szigetvári Kórház főigazgatója úgy nyilatkozott, hogy a belső ellenőrzés lefolytatása után voltak munkajogi következményei az esetnek. Az ATV csütörtök este arról számolt be, hogy információik szerint a műtétet nem a központi, hanem az úgynevezett kisműtőben tartották, és nem akarták átvinni oda a fertőtlenítószert tartalmazó 8 literes tartályt, hanem abból csak egy kisebb részt töltöttek át üvegbe, ám nem tüntették fel rajta, hogy mi van benne, így sikerült felcserélni a sóoldatos üveggel. A sérültnek van esélye a túlélésre, ám maradandó egészségkárosodást fog szenvedni.

Az ATV pénteki újabb cikkében arról számolt be, hogy két dolgozót bocsátottak el a Szigetvári Kórházból, egyikük pedig a történtek miatt teljesen összeomlott, őt kórházban kezelik.

Forrás: Pécsi STOP/ATV