Az 55. Mecsek Rallyt rendezik a hétvégén

2022. június 21. 13:15 2022. jún. 21. 13:15

A Pécsi Sport Nonprofit Zrt., mint rendező, a Zsolnay Kulturális Negyedben jelentette be, hogy 2022. június 23–25-én megrendezik az 55. Mecsek Rallyt. Az eseményen jelen volt Pécs város polgármestere, a PSN Zrt. vezérigazgatója, a verseny sportszakmai igazgatója és több ismert autóversenyző. Az esemény ingyen tekinthető meg.

A sorozatos pécsi programok között az 55. Mecsek Rally kiemelkedik, azért is, mert az autósportot kedvelők számára az év első jelentős eseménye- mondta Pécs város polgármestere, Péterffy Attila. Hozzátette, hogy az autóverseny része a Pécs Nyitva programnak is.

A PSN Zrt. vezérigazgatója, Máté János megköszönte az egykori elődöknek, Jelen Istvánnak, Ranga Lászlónak, Bernáth Miklósnak a megkezdett munkát.

A verseny sportszakmai vezetője, Markó Tibor arról beszélt, hogy a 2022-es évi verseny tovább fejlődött, 6 kategóriában rajtolnak az autók, több lezárt szakasz lesz. Magyarország egyik legrangosabb versenye lesz a hétvégi a Mecseken. A programok között hulladékgyűjtés is lesz, amit Magyarországon elsőként vállaltak fel autóversenyzők. 

A sajtófőnök, Szűcs Zsolt kérdéseinkre elmondta, hogy versenyre benevezett versenyzők részére ezúton is a pályabejárás nem edzés. A vonatkozó KRESZ szabályokat szigorúan be kell tartani, ügyelve a többi közlekedő biztonságára és jogainak tiszteletben tartására. A pályabejárás alatti szabálysértések esetén a Versenyigazgató vagy a Felügyelő Testület büntetést szabhat ki.

Azt is megtudtuk, hogy tilos a versenyre benevezett autóval pályabejárást végezni. A pályabejárást végző autóban csak a benevezett versenyző +1 fő tartózkodhat. A rendező, vagy megbízottja a pályabejárás ideje alatt hitelesített radarkészülékkel sebességellenőrzést végezhet.

Az útlezárásokról információkat, ezen a linken találhatnak.