Az egykor Pécsett is tanácsokat osztogató Várhegyi Attila érdekeltségébe került a Hollóházi Porcelángyár

2020. január 27. 16:57 2020. jan. 27. 16:57

Sajtóhírek szerint az egykori szolnoki fideszes polgármester Várhegyi Attila érdekeltségébe került a Hollóházi Porcelángyár mögött álló cég. Várhegyi a sajtó érdeklődésére megerősítette, hogy családi cége nyert a liciteljáráson.

A Szabad Pécs cikke szerint a Hollóházi Porcelángyárat működtető állami céget a Fidesz egyik régi motorosnak számító háttérembere, Várhegyi Attila vette meg, hétfőn ő tűnt fel az állománygyűlésen, ahol az elképzeléseit ismertette.

Várhegyi Attila volt korábban kulturális államtitkár, Szolnokon polgármester, fideszes pártigazgató is, ám egy felfüggesztett börtönbüntetés miatt visszavonult a politika első sorából, azóta háttéremberként, tanácsadóként tevékenykedett a Fidesznél. 

A lap értesülései szerint Várhegyi - vagy egy hozzá köthető vállalkozás - volt az egyetlen ajánlattevő a cégre, így azt 175 millió forintért sikerült megszerezni. 

A 24.hu-nak Várhegyi megerősítette, hogy

"a családi cége nyerte meg a 240 éves múltra visszatekintő gyárra kiírt licitet".

Pécsett - és más fideszes önkormányzatoknál - a 2010-14 közötti fideszes érában volt aktív a Prestige Média Kft., amely akkor Várhegyi Attila ügyvezetése alatt állt, és kommunikációs szolgáltatások ellátásával foglalkozott. Ebben az időszakban a cég bruttó 70 millió forintot meghaladó díjazást kapott az akkor még fideszes vezetésű pécsi önkormányzattól. 

A 24.hu szerint manapság már pm018 Kft. néven fut Várhegyi legismertebb cége, amelynek online elérhetőségei az Igazságügyi Minisztérium által kiadott e-cégjegyzékben még mindig a Prestige Médiát mutatják. A cégjegyzék szerint a pm018 Kft-nek a jogelődje a Myself Consulting Kft. volt, amely beolvadással szűnt meg 2018. szeptember végén.

Érdekesség: bár a pm018 Kft. budapesti bejegyzésű cég, van Pécsett is nyilvántartott fióktelepe 2019. január 14. óta.

Forrás: Pécsi STOP