Az online adóbefizetésre buzdít a pécsi önkormányzat a járványhelyzet miatt

2020. szeptember 21. 15:58 2020. szept. 21. 15:58

Közleményt adott ki hétfő délután a pécsi önkormányzat, miszerint az új koronavírus emelkedő esetszámait figyelembe véve az Adóhatósági Főosztály arra kéri a pécsieket, hogy amennyiben lehetőségük van rá, esedékes adóbefizetéseiket elektronikus úton teljesítsék.

A helyi adók elektronikusan történő befizetésére három technikai lehetőség biztosított:

  • átutalással – Netbankon keresztül lehetőség van az adott adónem számlaszámára átutalási megbízást adni. Ebben az esetben a közlemény rovatban szükséges feltüntetni az adózó azonosítóját (Mutató), illetve az adóazonosító jelét/adószámát.
  • iCsekk applikációval – az adószámla kivonathoz csatolt csekken lévő QR-kóddal. Ezt megkönnyítendő az adóhatóság a most esedékes befizetésekhez QR-kóddal ellátott csekkeket küldött ki a pécsi adózóknak.
  • az E-Önkormányzat portálon keresztül – ügyfélkapus azonosítást követően bankkártyával.

 Fontos, hogy a bankkártyával történő befizetésnél gondot okozhat, ha a számlavezető pénzintézet nevében különleges karakter, pl.: & jel szerepel, ilyen esetben javasoljuk, hogy a sikeres tranzakció érdekében az & jelet helyettesítsék ÉS-sel.

Ha még nincs iCsekk applikáció, itt olvashatsz róla részleteket: https://www.icsekk.hu/

itt töltheted le (attól függően, hogy milyen rendszert használ a mobil):

IOS: https://apps.apple.com/hu/app/icsekk/id527515550

Google Play: https://play.google.com/store/apps/details?id=hu.dijnet.digicsekk&hl=hu

 Befizetés az E-Önkormányzat portálon

Az elektronikus fizetési szolgáltatásról szóló tájékoztató elérhető a https://ohp-20.asp.lgov.hu/gyik_adok_dijak_illetek linken.

Az E-Önkormányzat portál használatával kapcsolatban minden tájékoztató elérhető as https://ohp-20.asp.lgov.hu/tajekoztato linken.

Az elektronikus fizetés az önkormányzat kiválasztását követően a https://ohp-20.asp.lgov.hu/ugyinditas linken indítható el.

Amennyiben a portál használatával kapcsolatban kérdés merülne fel, akkor az önkormányzati adóhatóság  a 72/514-780-as telefonszámon segít a ezek megválaszolásában.

(Címlapkép: Pécsi STOP)

Forrás: Pécsi STOP