Az egész megyében nincs állatorvosi ügyelet

2017. augusztus 5. 18:38 2017. aug. 5. 18:38

A probléma egyre többeket zavar, van, aki az önkormányzattól várna lépéseket. A fő gond természetesen a finanszírozás hiánya. Mi más.

Jó ideje bajban van, akinek este vagy a hétvégén akad egészségügyi gondja kis kedvencével, ugyanis nemhogy Pécsett, de az egész megyében nincs állatorvosi ügyelet. Ez pedig különösen fájó az olyan, állatainkat is megterhelő forróságban, mint a mostani.

A helyzet elég egyszerű: aki háziállatát este tíz után vagy hétvégén vinné valamilyen sürgős bajjal orvoshoz, és nincs tuti állatorvos ismerőse, akit bármikor hívhat, az másnap vagy hétfő reggelig tehetetlen. Utolsó bástyaként a mohácsi állatkórház esett el, úgy tudjuk: jó ideje már ott sincs ügyelet.

Farkas Tamás, a Misina Természet- és Állatvédő Egyesület elnöke lapunknak elmondta: a helyzet valóban nem rózsás. Ez éjjel és a hétvégén jelent gondot, és nem csak az állattartóknak, de nekik is. Az állatvédő elmondta: az állatorvosi ügyelet önkéntes vállalás alapján zajlik, márpedig állatorvosból sincs elég, az ügyelet finanszírozása pedig teljesen megoldatlan.

Az egyesületi elnök elmondta azt is: nem ritkán éppen őket hívják a bajba jutott állatok gazdái, de sajnos nem tudnak más mondani, mint hogy ők is ugyanilyen gondokkal küzdenek.

A Baranyai Állatvédők nyilvános Facebook-csoportjában azt vetették fel: közös erővel forduljanak a pécsi önkormányzathoz, hogy az segítsen a probléma megoldásában.