Az Erő vele van, és a jegyek is nála lesznek

2017. december 21. 16:00 2017. dec. 21. 16:00

December 27-én a dombóvári Tinódi Házban vetítik a Star Wars VIII-at 3D-ben. A szerencsések a város hírhedten Csillagok háborúja fanatikus polgármesterétől szombaton ingyenjegyeket kaphatnak a mozira.

December 27-én a dombóvári művelődési ház színháztermébe is beköltözik a Star Wars aktuális epizódja. Ennek alighanem kevesen örülnek jobban Szabó Loránd polgármesternél, aki leplezetlenül rajong a sorozatért. Melegebb időben Star Wars-os gumipapucsban, ha hűvösebb szelek fújnak, vagy éppen farsang van, akkor olykor Darth Vader jelmezben riogatja a békés járókelőket. A rossz nyelvek szerint az egyre hízó sorozat minden egyes járművét és azok pontos méreteit is ismeri, de az olyan kérdésekkel sem lehet zavarba hozni, hogy „Hány PLL5-ös automata vezérlésű plazma-tükrös dóm működik egy Sovereign osztályú csillagrombolón?”, vagy hogy „Milyen vastag energiapajzs védi a Calamari cirkálókat?”.

Szabó Loránd olykor a közbeszédbe is becsempészi kedvenc filmjeinek világát, így lett a nemrég a Tolna megyei kisvárosba látogató ufókjárta migránsszkértő Georg Spöttléből „sötét nagyúr” a polgármester Facebook-oldalán, amit Spöttle láthatóan igen nehezen viselt.

A város első embere most idáig ment, hogy megvett 110 mozijegyet az egyik december 27-ei filmvetítésre. Ezeket most szombaton délelőtt 9 és 12 óra között lehet megszerezni tőle a városháza mellett. A mozizásnak egyetlen feltétele van: Star wars jelmezben vagy arra utaló öltözékben lehet rész venni rajta. A vetítést megelőzően a sorozat kedvelt kis R2-D2 robotja és birodalmi rohamosztagosok várják a nézőket a Tinódi Ház aulájában.