Azért csak elbukott az ellenzék rabszolgatörvény-ellenes kezdeményezése Pécsett

2019. január 24. 13:17 2019. jan. 24. 13:17

Nem kis meglepetésre napirendre vette a fideszes többség a pécsi közgyűlésben ellenzéki képviselők előterjesztését a rabszolgatörvénnyel kapcsolatban. A szuper matek a szavazáskor már nem jött ki, ügyesen eloszlott a kormánypárti képviselők között a lelkiismeret.

Teljes egyetértésben vette napirendre a pécsi közgyűlés több ellenzéki képviselő által jegyzett előterjesztést. A kezdeményezéssel gyakorlatilag a Botka László szegedi polgármester által elindított mozgalomhoz csatlakozhatott volna Pécs. Az előterjesztés gyakorlatilag arra kérte/kötelezte volna a pécsi önkormányzati cégeket, hogy a rabszolgatörvényként ismert jogszabály rendelkezéseit ne alkalmazzák.

Ám amilyen könnyedén csusszant be a napirend a többi közé, olyan játszi könnyedséggel el is vérzett az elgondolás. A vita után 5 ellenzéki igenre jutott 9 nem és 7 tartózkodás, a ránézésre matematikai pontossággal megtervezett szavazáson így elbukott az ötlet.

Az ügyben szót kért volna Péterffy Attila független pécsi polgármester-jelölt is, ám nem kapta meg. Péterffy a január 4-ei nagy pécsi rabszolgatörvény-ellenes tüntetésen már beszélt a törvényről. Az ellenzéki kezdeményezésről nyilatkozott lapunknak, videónk a Facebook-oldalunkon érhető el.