Bánki Eriket is faggatták a Borkai-botrányról

2019. október 9. 11:16

Kormánypárti képviselőket próbált megszólaltatni kedden az Index a győri fideszes polgármester, Borkai Zsolt szexbotránya kapcsán, mely napok óta tematizálja a közbeszédet, az olimpikonról szivárogtató rejtélyes blog utoljára már évi egymilliárd forint kilopásával is megvádolta a politikust.

Bánki Erik (fotó: Index.hu)

A névtelen blog múlt héten kezdett korrupciót, kokainozást és orgiákat emlegetni Borkai kapcsán, videót is mutatva, melyen félreérthetetlen helyzetben látni a városvezetőt, állítólag egy jachton, mely az Adriát szeli. Borkai Zsolt a felvételek kapcsán annyit mondott, részben manipuláltak, részben valódiak. 

"Nem vagyok rá büszke, és szeretnék elnézést kérni elsősorban a családomtól. Hibáztam és megbántam. Az utazásomat nem közpénzből finanszíroztam”

- mondta, azóta viszont nem nyilatkozott, a választási hajrára ütemezett szerepléseire mások mentek el helyette, az Indexnek azt mondták a városházán, ő és az emberei is szabadságra mentek.

A lap kedden arra volt kíváncsi, hogy Borkai Zsolt viselkedése összeegyeztethető-e az Orbán Viktor szavai szerint igazi, mély, magasabb rendű, a keresztény szabadra építhető élet eszményével. A KDNP feje, Harrach Péter egy lakonikus "magánügy" szócskával nyugtázta az elmúlt évek legnagyobb botrányát, Varga Judit igazságügyi miniszter is azzal hárította el a kérdést, hogy magánügyet nem kommentál.

Bánki Erik - akinek testvérével közös cége van Vári Attilának, Pécs fideszes, az ellenzéki sajtó előtt némát játszó polgármesterjelöltjével - sem fogalmazott meg véleményt az ügyben. Mint mondta, nem ismeri a részleteket, nem vett részt az eseményen, ezért nem tud érdemben nyilatkozni.

Novák Katalin, a Fidesz alelnöke viszont meglepő módon szóba állt az Indexszel. Szavai szerint sajnálatosnak tartja a történteket, Borkai a családjával kell ezt lerendeznie, nem hiszi, hogy  a Fidesznek lenne feladata, mozgástere ítélkezni. Szerinte nem kellene a pártnak kizárni Borkait, ugyanakkor nem tartja helyesnek és példaértékűnek azt, amit a győri polgármester művelt.

Forrás: Index/Pécsi STOP