Bánki Erikék ezúttal az uniós pénzek elől nem tudtak elugrani

2019. február 14. 11:49 2019. feb. 14. 11:49

Bánki Erik és felesége cége tavaly 62,6 millió forintnyi uniós támogatást kapott agrár-környezetgazdálkodási támogatás címén.

Az Mfor.hu egy cikkben összesítette azon országgyűlési képviselőket, akik tavaly különféle jogcímeken az Európai Uniótól kaptak támogatásokat.

A cikkben szerepel Bánki Erik baranyai országgyűlési képviselő, a parlamenti gazdasági bizottság elnöke is - ő volt az, aki 2017. október 23-án arról beszélt Mohácson, hogy Brüsszel kvázi kiéhezteti a magyarokat.

Bánki és felesége "cége tavaly szeptemberben és októberben összesen 62,6 millió forintos támogatáshoz jutott. A főtevékenységként gabonaféle, hüvelyes növény, olajos mag termesztésével foglalkozó BA-Agrár Kft. két részletben agrár-környezetgazdálkodási kifizetés címen jutott a támogatáshoz. Ez röviden annyit jelent, hogy a gazdálkodók anyagi támogatáshoz juthatnak, akkor, ha önként bizonyos mértékig átalakítják a gazdálkodási gyakorlatukat a hosszútávon fenntartható agrárkörnyezet megteremtéséhez"

- olvasható a cikkben.

Bánkiék legutóbb a mohácsi lovarda és panzió fejlesztésére kaptak 31,5 millió forintnyi vissza nem térítendő támogatást a Kisfaludy szállásfejlesztő programból - erről bővebben ebben a cikkben írtunk.