Baranya három településén rendeznek időközi választást vasárnap

2022. június 20. 10:38 2022. jún. 20. 10:38

Baranya megye három településén rendeznek időközi választást vasárnap. A Nemzeti Választási Iroda internetes oldala szerint Cúnban a képviselőtestület feloszlása, Mekényesen és Siklósnagyfaluban pedig a polgármester lemondása miatt várják a szavazóhelyiségekbe az állampolgárokat.

A Kelet-Ormánságban, a horvát hatérszélen fekvő Cúnban Döme Szilárd, a Fidesz-KDNP jelöltje mellett három független - Ignáczné Balogh Tímea, Kovács Krisztofer és Vas Sándor - indul a polgármesteri címért, míg a négy képviselői helyre tíz jelölt pályázik. A polgármester- és képviselőjelöltekre a névjegyzékben szereplő 167 választópolgár szavazhat a település egyetlen szavazókörében.

A Völgységben, Baranya északi határán fekvő Mekényesen azért járulhat az urnákhoz a település egyetlen szavazókörében a 252 választásra jogosult, mert a falu 2019-ben megválasztott független polgármestere, Schild József lemondott tisztségéről. A település vezetői címéért egyedüliként László-Legedi Jánosné (független) indul.

A Harkány és Villány között fekvő Siklósnagyfaluban 320 választásra jogosult szavazhat a három független polgármester-jelölt - Jovánovics Tibor, Kopnyik József és Petrovics Tibor - egyikére. A választást azért kellett kiírni, mert a települést 2006 óta irányító független polgármester, Kosztics József lemondott posztjáról, miután őt tavaly költségvetési csalás és sikkasztás miatt jogerősen másfél év - négy év próbaidőre felfüggesztett - börtönre ítélte a bíróság.

Forrás: MTI

Címlapép: Illusztráció, Pexels