Baranyában is futottak a tűzoltók az SMA-ban szenvedő Zsombiért

2020. december 4. 19:35 2020. dec. 4. 19:35

Burinda Zsombor SMA-ban (izomsorvadásos genetikai betegség) szenved, szülei megpróbálják előteremteni a génterápiához szükséges 730 millió forintot.

Egyszer már sikerült Magyarországon egy hasonló kezdeményezés, akkor Zentének gyűjtöttek, aki azóta már megkapta a kezelést és tanul két lábon járni. Zsombi adománygyűjtésébe egyébként Gulácsi is beszállt, ő 25 millióval támogatta kisfiuk felépülését. Most a magyarországi tűzoltók csatlakoztak a kezdeményezéshez. 

A tűzoltók köztudottan szeretnek segíteni. Így tehát nem volt kérdés számukra, hogy teljesítményükkel hozzájáruljanak a 14 hónapos SMA-beteg Zsombor gyógyulásához. A nevezési díjak fedezik Zsombor terápiás költségeinek egy részét. – írja az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Facebook-oldalán. 

Az országban több tucatnyian, Baranyában több mint húszan csatlakoztak a meneteléshez.  

Az ország számos épületében volt futás, mi a laktanyát másztuk meg kétszer – mondta Sárkány Sándor, a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Fotó: Sárkány Sándor

A kisfiúnak csak később derült ki SMA betegsége, 5 hónapos korában szívbetegsége miatt kellet műteni. Ez miatt sajnos csak később tudták elkezdeni a a terápiákat, tornákat. Eddig összesen 284 millió forint gyűlt össze, messze még a cél, viszont egyre többen adományoznak. Sok kicsi sokra megy tartja a mondás. 

Tudjuk, hogy a vírus miatt sokan kerültek nehéz helyzetbe. Éppen ezért hirdettük meg a 700 forintos kampányt, nem várunk nagy összeget senkitől. Ha egymillió ember egyenként 700 forintot utal Zsombinak, már belevághatunk a kezelésbe – mesélte Burinda-Szűcs Szabina, a kisfiú édesanyja a Blikknek.

Ha segíteni szeretne, a következő módon teheti meg:

Szép jövőért Zsombornak Alapítvány Számlaszám: 11734152-21916838

IBAN: HU97 1173 4152 2191 6838 0000 0000

SWIFT-kód: OTPVHUHB

További részletek Zsombiról és az adománygyűjtés állapotáról az Sma baby Zsombor facebook oldalon.

Forrás: Pécsi STOP