Becsempészte a köztévébe a Momentum a pécsi közvilágítást

2019. május 13. 10:27 2019. máj. 13. 10:27

Kötelezően előírt pártbemutatkozóra hívták a közlegő EP-választások miatt a Momentumot a közmédiába, Hajnal Miklós azonban rendhagyó, kormánypropagandamentes híradót csinált, mely során Pécs és az Elios-ügy is szóba került.

Hajnal öt percet kapott az M1 stúdiójában, a beszélgetést a Kossuth Rádió is közvetítette. A politikus azonban ahelyett, hogy saját pártját fényezte volna, megmutatta, milyen is lenne egy normális világban egy normális közmédiás híradó ahelyett a propagandamaszlag helyett, amit folyamatosan ömleszt magából a közpénztízmilliárdokból működő "közszolgálati" konglomerátum.

"Mi a Momentumban szívünkön viseljük a hiteles, közérdekű tájékoztatást, Önökhöz azonban sajnos nem minden fontos hír juthat el. Ezért most először, itt, az M1 és a Kossuth Rádió élő műsorában megtesszük azt, ami az itt dolgozók számára nem megengedett. A hátralévő négy és fél percben bemutatunk egy valódi híradót."

- indította a rendhagyó híradót Hajnal. Ezután beszélt többek között arról, hogy a hétvégén a Honvédkórház lemondta a baleseti ügyeleteinek egy részét, mert nem volt elég orvos, hogy kiesett az NB1-ből a szombathelyi Haladás, a csapat, mely két éve kapott egy 15 milliárdos stadiont, a magyar egyetemisták fele külföldre költözne, Orbán Viktor 13 éve kerüli a nyilvános tévévitát. Szót ejtett a csillagászati vagyonnal bíró Tiborcz Istvánról is.

Mint ismert, Orbán Viktor vejének vagyonát egy friss kimutatás 35 milliárd forintosra taksálja, ezzel a 100 legbefolyásosabb magyar közé tartozik a NER szerencsefia. Hajnal szóba hozta Tiborcz volt érdekeltségét, az Eliost is, mely Pécsett is korszerűsítette a közvilágítást.

A Momentum elnökségi tagja megjegyezte, az egyik ilyen kereszteződésben haláleset is történt. Hajnal arra a februári esetre utalt, mikor a Lánc utca és a Koller utca kereszteződésében elütött egy kisbusz egy 67 éves nőt, ahol az Elios által korszerűsített lámpák adnak világosságot, fényerejükre viszont korábban és a baleset után is voltak panaszok.

Forrás: pecsistop.hu