Beérett a kábeltépés gyümölcse: a Vitézi Rend tagja lett Hoppál Péter

2022. november 29. 14:05 2022. nov. 29. 14:05

Vitézavatási ünnepséget tartott szombaton Pécsett a Dóm Kőtárban a “legitim” Vitézi Rend. Többek között Pécs fideszes országgyűlési képviselőjét, dr. Hoppál Pétert is vitézzé avatták – írta meg a kormánypárti Magyar Nemzet.

A portál megszólaltatta a rend főkapitányát, József Károlyt, aki elmondta, minden vitézavatásuk csodálatos élmény, az volt a szeptemberben, Máriapócson tartott avatás is, amelyen többek között vitézzé avatták VI. Mwami Yuhi őfelségét, Ruanda címzetes királyát.

A rend megalapítását egyébként Horthy Miklós kezdeményezte 1920-ban, 1945 után emigrációba kényszerültek.

A pécsi avatás során a Vitézi Rend tagja lett többek között a németújvári gróf Batthyány család három tagja, dr. Hoppál Péter kulturális államtitkár, Pálffy-Orbán István, a Duna Médiaszolgáltató Rt. igazgatója, volt tévés újságíró és műsorvezető, valamint Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes két fia, Álmos és Botond. A főkapitány a lapnak azt mondta, utóbbiak “a fiatalítás jegyében” kerültek be a rendbe. Jelentősen csökkenhet velük a vitézek átlagéletkora: Semjén Zsolt életrajza szerint egyikük sincs még 30 éves.

Törzskapitányi rangban posztumusz avatásban részesült őrgróf Pallavicini Antal ezredes, az 1956-os forradalom és szabadságharc mártírja, akit a kommunista megtorlás során kivégeztek – írja a Magyar Nemzet.