Bejárható lesz szombaton a Pécsi Sörfőzde

2022. május 18. 14:15 2022. máj. 18. 14:15

Országos, ingyenes rendezvény keretében sörkóstolókkal, főzdebemutatókkal és színes programokkal várják a magyar kisüzemi sörfőzdék május 21-én, szombaton az érdeklődőket. A már negyedik alkalommal megszervezett Nyitott Főzdék Napján 24 magyar sörfőzde lesz nyitva.

Számos új, erre az alkalomra főzött sört is megkóstolhatnak a vendégek május 21-én, szombaton a Nyitott Főzdék Napján, amikor nyílt napon várják az érdeklődőket a magyar kisüzemi főzdék. A programban résztvevő üzemeknél a kóstolás és sörvásárlás mellett lehetőség lesz a főzde működésének, a sörkészítés folyamatának, illetve a sör alapanyagainak megismerésére is.

Baranya-megyében a Pécsi Sörfőzde nyit ki a látogatók előtt. A legrégebbi, máig működő magyarországi főzde négy túrát is indít, amelyek során nem csak az üzemet lehet bejárni, hanem a sörmester is megoszt majd az egybegyűltekkel néhány, a pécsi sörfőzéssel kapcsolatos érdekességet.

A programnak ezúttal is lesz hivatalos sörtípusa, amely 2022 tavaszán a witbier, vagy más néven a belga búzasör. Ez a többszáz éves sörfajta igen jellegzetes ízvilágú, amelyet elsősorban a speciális sörélesztőnek és a főzéskor fűszerként használt koriandernek és a szárított narancshéjnak köszönhet. A típust előszeretettel készítik a magyar kisüzemi sörfőzdék is, olykor egyéb fűszereket is felhasználva hozzá. A Nyitott Főzdék Napján a belga búzasörök megkülönböztető matricákat kapnak, így a látogatók könnyen azonosíthatják őket.

A Nyitott Főzdék Napja programjain a részvétel ingyenes, a fogyasztásért, illetve a kóstolókkal egybekötött főzdelátogatásért kell fizetni. A résztvevő sörfőzdék listája a nyitottfozdek.hu oldalon érhető el.