Bejelentette: Bodnár Imre, a pécsi elszámoltató ügyvéd indul az előválasztáson

2021. július 26. 16:08 2021. júl. 26. 16:08

"A pécsi elszámoltató termíniátor". Így jellemezte Péterffy Attila polgármester Dr. Bodnár Imrét, akinek a neve gyakran felmerül a pécsi közéletben, ugyanis ő vezeti azt a jogász teamet, amely a sokat emlegetett önkormányzati átvilágítást végzi. Bodnár és csapata eddig 3,3 milliárd forintnyi közpénzt érintő szabálytalan gazdálkodást talált mostanáig az előző ciklusok során a pécsi önkormányzat cégeinél. Bodnár ma videóban jelentette be: elindul a Baranya I-es választókörzetben az ellenzéki előválasztáson.

Dr. Bodnár Imre közéleti tevékenysége a 2019-es önkormányzati választásokat megelőzően kezdődött, ekkor a TAKA 2019 nevű civil szervezettel arra hívta fel a figyelmet, hogy a fideszes városvezetés egy hatalmas kölcsön felvételére készül még a választások előtt.

Péterffy Attila, Pécs polgármestere Bodnár Imrét kérte fel az előző városvezetés kétes pénzügyi költekezéseinek átvizsgálására, az átvilágítás során eddig 17 ügyben indult nyomozás az előző, fideszes városvezetés idején történt ügyekben. Pécs polgármestere nemrég egy Facebook-bejegyzésében úgy hivatkozott rá, mint

„Bodnár Imre a pécsi elszámoltató terminátor.”

 

Kapcsolódó: Péterffy: Bodnár Imre a pécsi elszámoltató terminátor

A pécsi átvilágítást irányító ügyvéd újabb szintre kívánja emelni a fideszes mutyik felgöngyölítését: ma bejelentette, hogy elindul az előválasztáson.

„Kedves barátaim! Tapasztaltátok, hogy az elmúlt időszakban, az önkormányzati választások után, aktív szerepet vállaltam Pécs város vezetésének megújításában. Ebben a folyamatban rám és kollégáimra az elszámoltatás feladata jutott.”- kezdte mondandóját Bodnár.

 

 

Elmondta, hogy kompromisszumot nem tűrő módon tárták fel és a mai napig is folyamatosan tárják fel az előző városvezetés közpénz-gazdálkodásának a szabálytalanságait.

Az átvilágítás eddigi eredménye őt is megdöbbentette, ugyanis eddig közel 1 milliárd forint elherdálása okán, 17 feljelentést kellett tenniük.

„Több olyan bűncselekményt is feltártunk, amelyeknek szigorú, börtönévekben mérhető következményei lesznek.”

 

 

Bodnár szerint a helyben bevált gyakorlatot széles körben kell alkalmazni, ugyanis a pécsi elszámoltatás módszere, terjedelme és eredményei országos szinten is kiemelkedőek.

Mészáros Lőrinc azt mondta, legyetek bátorok! Megfogadtam a tanácsát és elhatároztam, hogy elindulok az előválasztáson a Baranya 1-es számú választókerületben- mondta Bodnár Imre.

Bátorságát nem csak a nemzet legismertebb vőlegénye inspirálta, hanem a Pécsett történő átvilágítások során szerzett tapasztalatai- tette hozzá Bodnár.

„Amennyiben a választók bizalmat szavaznak, … nekem van energiám és elképzelésem is a megvalósításhoz. Garantálom, hogy amit Pécsett elértünk, azt országos szinten is megvalósítjuk. Küzdjünk közösen azért, hogy ne egy következmények nélküli rezsim, megtévesztett, kiszolgáltatott és tehetetlenül szomorú állampolgárai legyünk. Tegyünk rendet, hogy legyen végre kedvünk ebben az országban élni, ahol nem a kevesek gazdagodnak a mi pénzünkből, hanem sokan élnek jól.” 

 

 

Bodnár Imre azt is elmondta, hogy soha nem látott társadalmi igény mutatkozik, hogy visszatérjünk a jogállami keretek közé.

Elindult hétfőn az ellenzéki előválasztás nyilvántartásba vételi szakasza: a folyamatot felügyelő országos előválasztási bizottság e-mailen várja az előválasztáson indulni kívánó miniszterelnök-jelöltek, egyéni képviselőjelöltek és jelölőszervezetek jelentkezését. 

Az elovalasztas2021.hu-n azt írták: a jelöltek augusztus 15-én éjfélig jelentkezhetnek.

Az ajánlásokat augusztus 23. és szeptember 6. között lehet gyűjteni, országgyűlési képviselő-jelöltségre pályázók esetén 400, miniszterelnök-jelöltségre aspirálók esetén 20 ezer aláírás összegyűjtése szükséges.

Az előválasztás első fordulója szeptember 18. és szeptember 26. között, a második forduló október 4. és október 10. között lesz.