Bejelentették a Pécsi Városi Tőkealapot: A városi és megyei vállalkozásokat is segíti a 3 milliárdos keretösszeg

2021. március 30. 11:52 2021. márc. 30. 11:52

Kedvező feltételekkel nyújt tőkefinanszírozást a pécsi és baranyai vállalkozásoknak a Magyar Fejlesztési Bank csoportjához tartozó MFB Invest Zrt. 3 milliárd forintos befektetésével létrehozandó tőkealap. Pécs önkormányzata minden eszközzel segíti a helyi cégeket, ezért kiemelt partnerként tekint a tőkealapot finanszírozó cégre.

Pécs önkormányzatának kiemelt célja a helyi gazdaság fejlesztése és a helyi cégek segítése. Folyamatos párbeszédet folytat a város vezetése a helyi vállalkozásokkal annak érdekében, hogy valós segítséget tudjon nekik nyújtani, legyen szó a járvány okozta gazdasági nehézségek leküzdéséről vagy fejlesztési lehetőségekről.

Pécs város vezetése minden elérhető eszközt igénybe kíván venni a helyi vállalkozások támogatására. Éppen ezért tekint fontos partnerként az MFB Invest Zrt-re, amely tematikus városfejlesztési tőkelapokat indított az ország nagyvárosaiban. Pécs csatlakozása a kezdeményezéshez kiemelten fontos volt, hiszen így a helyi cégek számára újabb fejlesztési forrásokat biztosító lehetőség nyílt meg.

Az MFB Invest Zrt. és Pécs városa alapvetően a helyi vállalkozások érdekében lép stratégiai partnerségre, ezt kedden jelentette be Bugár Csaba, az MFB Invest Zrt. vezérigazgatója és Péterffy Attila, a város polgármestere. A városi alap Pécs hosszútávú jövőjét befolyásoló befektetéseket is támogatni tud. Eltér a hagyományos finanszírozási formáktól, mert egyszerre képes a város vállalkozásait és térségi célok megvalósulását segíteni. Az alap támogatási körébe nem csak pécsi, de baranyai vállalkozások is be tudnak kerülni.

A tőkealap 3 milliárd forintos keretösszeggel kerül megalapításra, de az igények ismeretében ezt később bővítheti is az MFB Invest Zrt., amely már ebben az évben megkezdi a tőkefinanszírozás folyósítását. A tőkealap kezelését az MFB Invest Zrt. 100%-os tulajdonában álló Focus Ventures Tőkealap-kezelő Zrt. látja el, míg a város részéről a Pécsi Városfejlesztési Zrt. végzi az alappal kapcsolatos operatív feladatokat.

Pécs város vezetése üdvözli a tőkealap felállítását, amelynek komoly szerepe lehet a növekedési potenciállal rendelkező pécsi kis- és középvállalkozások fejlődésében, versenyképességük javításában.

Forrás: Pécs MJV Önkormányzata

Címlapkép: Benke Ákos, a Focus Ventures Zrt. vezérigazgatója, Bugár Csaba, Péterffy Attila és Ruzsa Csaba, Pécs alpolgármestere