Bement a kaposvári sürgősségire egy lázas, koronavírusos férfi

2020. március 23. 09:31 2020. márc. 23. 09:31

A 74nullanulla.hu és a kpvsr.hu is beszámolt arról, hogy pozitív lett egy Ausztriából hazajött kaposvári férfi koronavírus-tesztje, ez azonban csak azután derült ki, hogy bement a kaposvári sürgősségire, és ott vért vettek tőle.

A férfi Facebook-posztja szerint Flachauban dolgozott vendéglátásban, innen kellett hazaindulnia március 14-én, útja során elhozott egy nőt Balatonboglárig. Önkéntes karanténba vonult, de egy-két emberrel így is találkozott. 

Itthon próbálta elvégeztetni a vírustesztet, de ez nem sikerült (jelen állás szerint tünetmentes embernél nem tesztelnek - szerk.). Március 17-én jelentkeztek a tünetek, március 19-én pedig lázasan bement a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórházba. Itt vért vettek tőle, elkülönítették, jelenleg a cikkek szerint az infektológiai osztályon ápolják.

A férfi azt állítja, mindenkit sikerült elérni, akivel kapcsolatba került, két-három emberről van szó, őket karanténba helyezték, egyelőre tünetmentesek. Hétfőre egyébként 167-re nőtt a magyarországi koronavírus-fertőzöttek száma, a betegségben már heten meghaltak.

Forrás: 74nullanulla.hu, kpsvr.hu