Bemutatta a PVSK Csirke Ferenc utódját, a felsőházba vágyik a csapat

2020. január 3. 13:01 2020. jan. 3. 13:01

Sajtótájékoztatón mutatták be pénteken Dragan Aleksicet, a PVSK-Veolia férfi kosárlabdacsapatának új edzőjét, aki a súlyos vereségszéria hatására december végén szélnek eresztett Csirke Ferencet váltotta a gárdánál.

Amint arról korábban lapunk is beszámolt, a PVSK vezetősége december 29-én, a szombathelyi Falco elleni vereséget követően, december 30-i hatállyal menesztette Csirke Ferencet a férfi kosárcsapat vezetőedzői posztjáról.

A klub az elbocsátás okaként korábban az elmúlt időszak gyenge teljesítményét nevezte meg, erre Bán Gábor, a PVSK Marketing Kft. ügyvezetője emlékeztetett is a pénteki sajtótájékoztatón. 

Bán felidézte, a pécsi csapat sorozatban tíz mérkőzést veszített el, és a bajnoki tabella kilencedik helyére zuhant. Emellett csoportutolsóként fejezte be szereplését az Európa Kupában, és öt év után nem jutott be a legjobb nyolc együttest felvonultató Magyar Kupába.

"A céljaink változatlanok, továbbra is a bajnoki felsőházban szeretnénk végezni a szezonban, a januári mérkőzéseket pedig meg szeretnénk nyerni. Elsőként Szegeden várunk győzelmet szombaton"

- emelte ki az ügyvezető. Az új trénerrel kapcsolatban azt mondta, Dragan Aleksic a klub egyik legsikeresebb időszakában, 2005 és 2009 között kosárlabdázott a csapatban. Azokban az években - tette hozzá - a PVSK, története során először bajnoki ezüstérmet szerzett és kupagyőztes lett.

Bán Gábor, Pongó Máté, Dragan Aleksic és Czerpán István (fotó: Pécsi STOP)

Aleksic edzőként háromszoros magyar bajnok és négyszeres kupagyőztes, a PVSK játékosállománya pedig jó minőségű, így jó esély kínálkozik a célkitűzések teljesítésére - emlékeztetett Bán Gábor. Hozzátette, abban bíznak, hogy az új tréner új taktikával, új módszerekkel, más szemlélettel dolgozik majd, ez pedig lendületet ad a csapatnak.

Dragan Aleksic úgy nyilatkozott, hogy játékosként nagy sikereket ért el a pécsieknél, a vezetőség és a játékosok oldaláról megnyilvánuló bizalom pedig megadja az esélyt a sikeres szereplésre.

A sajtótájékoztatón Pongó Máté irányító is szót kapott. Elmondta, az új tréner már hétfő óta tart edzéseket, és valamennyien élvezik a közös munkát. Kiemelte: az elvárható győzelmekkel és néhány bravúros meccsel felzárkózhatnak a legjobbak közé.

Czerpán István, a PVSK elnöke a korábbi vezetőedző, Csirke Ferenc jövőjét illetően kérdésre válaszolva elmondta: a szakembernek felajánlották a lehetőséget, hogy az utánpótlásnál kamatoztassa tudását, de erről még nem született megállapodás.

Bán Gábor és Dragan Aleksic (fotó: Pécsi STOP)


Szimpátiatüntetés Csirke Ferencért

Csirke menesztésének hírére egy szimpátiatüntetés kezdett szerveződni a Facebookon január 11-re, melyet a Lauber Dezső Sportcsarnokban, mérkőzés alatt tartanának meg. A tervek szerint a játék kezdetekor Csirke Ferenc nevét fogják skandálni a döntéssel egyet nem értők, utána pedig kiürítik a lelátót egy kis időre. Az esemény kapcsán egyelőre 93-an jelezték részvételüket.

Forrás: Pécsi STOP/MTI