Berobban a pollenszezon, Pécsett még a gombáktól kínlódunk

2020. augusztus 8. 16:45 2020. aug. 8. 16:45

Kezdődik a parlagfűszezon, az allergiások már erős tüneteket tapasztalhatnak a következő napokban- hívta fel a figyelmet a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szombaton a Facebook-oldalán.

Az NNK, kissé megállapítva a nyilvánvalót, azt írja, a tünetek enyhítésére fontos a gyógyszeres kezelés, illetve a szakemberek tanácsainak betartása.

A népegészségügyi központ polleninformációs előrejelzése szerint szombaton még közepes, vasárnap viszont már magas lehet a parlagfű pollenkoncentrációja.

Ugyanezt írja az Időkép.hu is: az időjárásportál is arra figyelmeztet, hogy a hétvégén a parlagfű pollenszórása tovább erősödhet, közepes-magas, néhol már nagyon magas szintet érhet el. Magas szinten lehet jelen a csalánfélék, illetve helyenként az üröm virágporának mennyisége. A kültéri allergén gombák spóraszáma sokfelé magas szintet érhet el.

Forrás: Időkép.hu

Az időjárásportál szombati térképe szerint Pécsett még alacsony szinten áll a parlagfű pollenjének koncentrációja, a gombák viszont erősen megkeserítik az arra érzékenyek életét.

A parlagfű pollenkoncentrációja egyébként általában augusztus végén - szeptember elején szokott tetőzni, a pollenszemek pedig az első fagyokig jelen lehetnek a levegőben. Hosszú, tüsszögéssel tűzdelt időszaknak nézünk elébe.

Forrás: Pécsi STOP