Beteg gyerekek pénzét lopták el a pécsi Szamárfül Fesztiválon

2018. augusztus 21. 12:55 2018. aug. 21. 12:55

Több tízezer forintot loptak el a Nevetnikék Alapítványtól a hétvégén tartott pécsi Szamárfül Fesztiválon. Az alapítvány a tolvajnak felajánlotta, hogy önkéntes munkában ledolgozhatja náluk az elvitt összeget, melyből beteg gyermekeknek varázsolták volna szebbé az életüket.

A lopásról a Facebook-oldalán számolt be az alapítvány. A szervezet a honlapjukon talált leírás szerint kórházban ápolt gyermekek szabadidős foglalkozásainak megszervezésével, a betegek gyógyulásának elősegítésével, a kórtermi környezetük barátságosabbá tételével foglalkozik önkéntesek segítségével, akik fizetségül sok-sok nevetést és tapasztalatot kapnak. Mint írták, szombat délután valaki belemarkolt a dobozukba, és 20-30 ezer forintnyi adományt vitt el belőle.

"Olyan beteg gyerekektől vette el a pénzt, akiknek könnyebb a kórházban való bent fekvés, ha lelkes segítők játszanak vele. Olyan önkéntesektől vette el, akik 3 napon át aszalódtak a napon, és mosolyogva játszottak minden arra tévedő gyerkőccel, csak azért, hogy még sokáig járhassanak a Pécsi Gyermekklinikára segíteni.

Olyan szülőktől vette el, akik úgy döntöttek a játék végén, hogy a munkánk nemes, és megéri támogatni, és fejenként 500-1000 forintokat dobtak be a dobozunkba. Olyan koordinátortól, aki bérmentve küzd sokat azért, hogy biztosítsa az önkénteseknek a munkafeltételeket eszközökkel, felkészítésekkel, amire pénzt gyűjteni megint csak nagyon nehéz. Lassan kezdünk felocsúdni belőle, ez is megtörténhet, de megrázzuk magunkat, és tovább fogunk dolgozni egy szebb világért."

- írta az alapítvány, melynek önkéntesei a Pécsi Gyermekklinika kilenc osztályán tevékenykednek. Hozzátéve, reméli, hogy a tolvajnak nagyobb szüksége volt erre a pénzre, mint azoknak, akiken ők segítenek. Lelkiismerete megnyugtatása érdekében felajánlották neki, hogy az összeget önkéntes munkában ledolgozhatja minden délután 16-18 óra között, jelentkezni az info@nevetnikek.hu címen lehet.