Bezárt Pécs legundorítóbb postája

2019. április 25. 14:29 2019. ápr. 25. 14:29

Néhány hónapja még küzdött az a pécsi posta, mely joggal nevezhetett volna a város legvisszataszítóbb postahivatala címre. Most ismét meglátogattuk, de bezárt rács, egy közepes állapotú, kifordított mosogatótálca és némi bontott autóalkatrész fogott bennünket a bejáratnál.

Az ominózus postahivatal a Mohácsi út melletti ipartelepen található Gomba utcában működött. Először akkor írtunk róla, mikor egy olvasónk arról számolt be lapunknak, egy döglött ponty fogadta a küszöbön az oda betérőket, és egy-egy arrajáró patkány is előfordult. Egy, a környéken működő cég munkatársa információink szerint annyira kiakadt a látványtól, hogy a felmondását helyezte kilátásba, mintsem még egyszer ellátogasson ide.

A posta tavaly november végén még működött, de pontosan annyira volt lepusztult, mint korábban. Most csütörtökön arra jártunk, amolyan állapotfelmérés-jelleggel, mállik-e még a postahivatalok pokla, vagy esetleg kissé rendbe szedték-e az elmúlt hónapok során. Ekkor láttuk, hogy a posta zárva van, a helyiek azt mondták, úgy emlékeznek, februárban került rá a lakat.

A Magyar Posta honlapja szerint sem érdemes már arra menni:

Jó hír: soha többé nem kell ide menni ügyfélként/dolgozóként. Rossz hír: posta nélkül maradt a környék.

Forrás: H.V.