Bognár Szilvia: mindent megteszünk, hogy a POSZT Pécsett maradjon

2020. március 6. 14:27 2020. márc. 6. 14:27

Közleményt adott ki a Pécsi Országos Színházi Találkozó kapcsán Bognár Szilvia pénteken, melyben leszögezte, a városvezetés és ő mint kulturális alpolgármester mindent megtesznek azért, hogy a városba maradjon a nagy múltú színházünnep.

A közlemény szerint szükséges tisztázni néhány dolgot, mivel a jobboldali sajtó és politika részéről komoly aggódás övezi a POSZT-ot.

"Szeretnék minden, a POSZT-ért és a fesztivál pécsiségéért aggódót megnyugtatni: Pécs város vezetése és jómagam személyesen is mindent megteszünk azért, hogy szeretett fesztiválunk itt maradjon. Ahogy azt már korábban is mondtam: a POSZT-ból a P Pécset jelenti, mi pedig ehhez tartjuk magunkat"

- olvasható a közleményben. Az írás kitér arra is, hogy a fesztivált szervező cég, a POSZF NKft. ügyvezető igazgatója, Magyar Attila beadta lemondását, ennek elfogadásáról és az új ügyvezető megbízásáról a társaság  taggyűlése jogosult döntést hozni. A tagok gondoskodtak a taggyűlés összehívásáról, amely március 9-én délután ül össze, Magyar helyére pedig a szakmában is ismert és elismert vezető kerülhet.

Bognár Szilvia megjegyezte, Pécs önkormányzata a korábbi 30 mellett további 20 millió forint biztosítását vállalta a POSZT lebonyolításához annak érdekében, hogy a fesztivált eredeti helyszínén tudják megszervezni. Egy kérdés maradt nyitott, az pedig az idei fesztivál állami támogatásának mértéke és folyósításának üteme. A központi forrás időben történő megérkezése bizonyossá tenné a kulturális kormányzat elkötelezettségét a POSZT mellett, ami minden bizonnyal biztonságot nyújtana a szervezőknek és megnyugvást a fesztivált szerető közönségnek - mutat rá a közlemény.

Az alpolgármester arra is kitért, hogy folyamatosan zajlik a versenydarabok válogatása, ez így lesz egészen március 9-ig. A meghosszabbított válogatás oka egy pécsi darab, a színészként és rendezőként is kedvelt Anger Zsolt rendezte Fúrnitúr. Ezt hétfőn tekintik majd meg a döntnökök.

"Röviden: az idei POSZT kapcsán a szakma és a pénzügyi háttér biztosításában érintett pécsi önkormányzat is teszi a dolgát. Abban bízom: minden pécsi civil és politikai erő abban érdekelt, hogy a 20. POSZT itt, Pécsett nyújtson fantasztikus élményt a résztvevőknek"

- zárul az írás.

Forrás: Pécsi STOP