Bólyi cég lett a befutó a Füzes-dűlőbe tervezett félmilliárd forintos naperőmű közbeszerzésén

2019. november 8. 11:15 2019. nov. 8. 11:15

Bólyi cég tarolt a Füzes-dűlőbe tervezett naperőműre kiírt közbeszerzésen, a Közbeszerzési Értesítő adatai szerint a teljes beruházás több mint félmilliárd forintba kerül. 

A Közbeszerzési Értesítőben megjelent hirdetmény szerint megvan végre a Füzes-dűlőbe évek óta tervezett közcélú napelemes kiserőművek létrehozására kiírt közbeszerzés nyertese. A befutó cégnek az engedélyezési tervdokumentáció alapján kell elkészítenie a kivitelezési terveket.

A hirdetmény szerint több telepből fog állni a napelemes kiserőmű a területen, az építkezés és a kapcsolódó infrastruktúra kialakítására összesen 541,35 millió forint lett betervezve. A több kisebb telepbe rendezett kiserőművek teljesítménye erőművenként 499 kiloWatt lesz. A beruházás költségeit 100 százalékban európai uniós forrásból fedezik.

A pécsi városházi lap még 2017-ben írt a projektről, az akkori tervek szerint a kivitelezés 2018-ban indult volna. A cikkben az is olvasható, hogy a kiserőművek teljesítményével 7-800 család energiaszükségletét lehet ellátni. A 2014-es önkormányzati választás előtt már Páva Zsolt újrázni kívánó polgármester is belengette az ötletet, igaz, ő az önkormányzati intézmények energiaellátását tervezte ebből megoldani (végül állami beruházásként a Tüskésréten épült egy napelempark).

A Közbeszerzési Értesítő adatai szerint a három részből álló közbeszerzés mindegyik elemét a bólyi Solar Kraft Kft. nyerte meg. A céget 2012-ben alapították, egyik tulajdonos a cégben az MP Venture Capital Kft., amely ugyancsak bólyi, és az utóbbi cég két tulajdonosa az előbbiben ügyvezetői tisztséget tölt be.

Forrás: Pécsi STOP