Brutális hőhullám jön: akár 40 fok is lehet

2021. június 21. 08:22 2021. jún. 21. 08:22

Berobbant a nyár, marad a kánikula, kiadták a hőségriasztást. Mutatjuk, milyen idő várható a héten.

Hétfőn a napsütés mellett időnként erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés. A délutáni óráktól északkeleten, keleten és a Dunántúl északi tájain is előfordulhatnak helyi záporok, zivatarok. Többfelé élénk, néhol erős lehet a déli-délnyugati szél. A legmelegebb órákban 32-38 fokra van kilátás.  Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!  

Kedden is hasonló forróságban lesz részünk, a reggeli órák sem igazán hoznak már felfrissülést. Hajnalban keleten még egy-egy zápor, zivatar kivonulóban lesz az országból, napközben viszont már mindenütt napos időre van kilátás. Jelentéktelen záporok az északkeleti határ közelében alakulhatnak ki. Helyenként élénk lehet a déli-délnyugati szél.
Szerdán is tombolni fog a kánikula hazánkban, továbbra is 32 és 38 fok között alakulnak a maximumok. A sok napsütés mellett kevés zápor északkeleten és nyugaton fordulhat elő. Többfelé megélénkül a szél.

Csütörtök lehet a hőhullám utolsó napja 34-39 fokos maximumokkal. Délután viszont már több zápor, zivatar frissítheti a levegőt, és a szél is erős, olykor viharos lökésekkel járhat. Pénteken előreláthatólag széllel, pár fokos lehűléssel hidegfront érkezik, mely zivatarok formájában több helyen a szárazságnak is véget vethet.  Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!  

Forrás: Időkép 

Címlapkép: Illusztráció, Pexels