Bulizva segíthetsz a beteg gyerekeken - Váltsuk valóra együtt a Nevetnikék Alapítvány álmát!

2021. október 13. 11:24 2021. okt. 13. 11:24

Itt a Pécsi STOP oldalán már több ízben beszámoltunk a Nevetnikék Alapítványról, akik rendkívül nehéz helyzetbe kerültek, ugyanis a Nyár utcai kórházrészleg bezárásával elvesztették azt az irodát, ahol az önkéntesek képzése zajlott és ahol a falfestésekhez szükséges eszközöket tárolták, így új lehetőségek után kellett néznie a vezetőségnek. 

Ezt követően a József Attila úti gyermekkórházzal szemközt épp eladó volt egy alkalmas ház, az elmúlt hetekben indult összefogásnak hála pedig már össze is gyűlt a kamatmentes hitelhez szükséges 6 millió forintnyi önrész, ám a kampánynak itt nincs vége - írtuk meg akkor, sőt pár nap leforgása alatt az összeg 9 millió forintra duzzadt az összefogásnak hála, ám az alapítvány gondjai ezzel nem oldódtak meg ugyanis a bank elutasította a kérelmüket, derült ki a szerkesztőségünk részére megküldött közleményükből még szeptember végén. A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod! 

A Nevetnikék számára azóta már több mint 15 millió forint gyűlt össze, a hihetetlen összefogásnak köszönhetően, ám a bank mivel elutasította a hitelkérelmük továbbra sincsenek könnyű helyzetben, hiába az elképesztő tenni akarás. 

Nemrég megküldött közleményükben azt írják: "Hihetetlenek vagytok! 1600 ember, aki az elmúlt két hónapban összedobott 15,5 millió forintot. Akik követik a kampányunkat, szurkolnak, bíztatnak, és befektetnek abba, hogy a világ picit jobb hely legyen, legalábbis a Dél-Dunántúli Régió beteg gyermekeinek világa mindenképp. Nagyon hálásak vagyunk nektek, mert ez az összeg ennyi idő alatt maga a csoda!"

"Sajnos ebben a történetben nem mindenki annyira önzetlen, mit TI! Először a bank rúgott belénk, számukra nem elég biztosíték, hogy ilyen sokan mellénk álltatok, és nem kaptunk hitelt. Most pedig a tulaj akarta kijátszani az adás-vételi szerződésünk, mert talált másik vevőt, és már oda akarta adni, szerencsére október 31-ig nem tudja eladni másnak. De ez a végső határidő, november elején már másé lesz, ha addig nem fizetünk. A szemben lévő ház is már egy kompromisszumos megoldás, az eszközöket az önkénteseknek az osztályon kellene felvenni, ahonnan az átszervezések miatt folyamatosan szorulunk ki. Ha ezt a házat elbukjuk, tényleg nem tudjuk tovább folytatni a programot."

 

Ahhoz, hogy az álom megvalósulhasson további támogatásokra van szükség, a Nevetnikék pedig nem adja fel. Csütörtök délutánra egy zenés eseményt is szerveztek, melynek jelképes összegű, 1500 forintos belépője szintén az alapítványt támogatja. 

Kapcsolódó: 

 

"Szereted a jó zenét és segítenél gyógyítani a beteg gyermekeket? Akkor gyere el október 14-én 17:30-kor a Szabadkikötőbe, légy része egy szuper beszélgetésnek Kőműves Glóriával, a Nevetnikék Alapítvány vezetőjével, és hallgass meg négy szuper akusztikus koncertet! A belépőjegy megvásárlásával a Nevetnikék Alapítványt támogathatod a túlélésben, hogy továbbra is mosolyt csalhassanak a beteg gyermekek arcára a kórházakban." - írják az esemény leírásában, a részletes programsorolót pedig itt találod. 

A feladás szóba sem jöhet 

"De ha a nevetnikékesek megtudnak tanítani egy teljesen bénult, fekvőbeteg 11 éves kisfiút olvasni, megtudnak tanítani zongorázni egy lélegeztetőgéphez kötött kislányt, és képesek órákat fagyoskodni az ablakok alatt gitározva a járvány idején, csak hogy könnyebbé tegyék a benttartózkodást, akkor bármire képesek. Együtt, összefogással, igenis sikerülni fog! Nem ismerünk lehetetlent, 19 napunk van vissza, és ezt az összeget min. meg kell dupláznunk, hogy megvehessük a házat, és minimálisan felújíthassuk. Mi hisszük, hogy sikerülni fog, pont azért, mert hihetetlenül sok jó ember van a nevetnikék mögött. A nevetnikék csak egy név, de TI töltitek meg tartalommal, ti önkéntesek, szülők, egészségügyi dolgozók, támogatók." - írják a közleményükben. 

Szólj három barátodnak !

Ha ismersz a környezetedben három olyan embert, aki ha csak egy csekély összeggel is, de támogatni tudja az alapítványt, akkor már közelebb került a Nevetnikék az álom megvalósításához. A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod! 

Az alapítványról

A Nevetnikék Alapítvány önkéntesei már 2008 óta járnak a gyermekosztályokra, hogy foglalkozásaikkal (kézműves, mozgásos, zenés, mesés, stb.) mosolyt csaljanak a kórházakban fekvő beteg gyermekek arcára, és a nevetéssel enyhítsék fájdalmaikat, gyógyítsák őket. Tevékenységeik közé tartozik még a játékkészítés, mesefalfestés, és táboroztatás is. 

A Nevetnikék Alapítvány oldalán a gyűjtéssel kapcsolatos minden lényeges információ megtalálható, továbbá a honlapjukon az aktuális adománygyűjtő eseményeket és helyszíneket is feltüntették ITT! 

Ha segíteni szeretnél azt IDE kattintva teheted meg! 

Az Alapítvány számlaszáma, ide küldheted a felajánlásodat: 

OTP: 11731001-23125324-00000000

Kedvezményezett neve: Nevetnikék Alapítvány

Közlemény: Otthont a Nevetnikéknek

Külföldi támogatási lehetőség:

Swift kód: OTPVHUHB

IBAN: HU32-11731001-23125324-00000000