Bővítést tervez Pécsett az Aldi

2020. június 30. 16:47 2020. jún. 30. 16:47

Sikeresen zárta működésének első két évét az ALDI International IT Services Kft. pécsi szolgáltató központja. A vállalat ma már több mint 170 képzett szakembert alkalmaz, ebből több mint 70 főt a baranyai megyeszékhelyen. A vállalat munkatársai a globális ALDI-hálózat tagjainak nyújtanak informatikai területen folyamatos támogatást. A vállalat jövőbeli tervei között a szolgáltatásportfólió kiterjesztése, újabb informatikai szolgáltatások nyújtása, innovációk bevezetése, valamint a munkatársi állomány bővítése szerepel.

Az üzletlánc közleményében emlékeztet, immár két éve, 2018-ban szervezte önálló cégbe az ALDI Magyarország az európai üzlethálózatnak informatikai támogatást nyújtó részlegét: ALDI International IT Services Kft. (AIIS) megalakulása után a biatorbágyi egység mellett Pécsett is szolgáltató központot nyitott.

A megalapításának most második jubileumát ünneplő AIIS mintegy 4000 európai ALDI-üzlet mellett immár 55 logisztikai központ és igazgatási irodaház IT-rendszerét is teljeskörűen gondozza, így összességében 8 országban mintegy 17 000 felhasználó IT támogatásáért felelős. A vállalat szakemberei a magyar mellett német, angol, olasz, szlovén és francia nyelvterületű országoknak nyújtanak támogatást.

Mint írják, az ALDI európai hálózata rendkívül elégedett a Biatorbágyról és Pécsről nyújtott szolgáltatással, ezért számos új feladattal bízza meg az AIIS-t. 2019-ben a cég 90 további informatikai szolgáltatással bővítette portfólióját, melynek köszönhetően ezek száma meghaladta a 160 informatikai megoldást. Az AIIS tevékenységi körébe egyaránt beletartozik a boltokat kiszolgáló infrastruktúra folyamatos (7x24) üzemeltetése, illetve a kapcsolódó SAP-alapú rendszerek - mint például a Hybris, vagy a HANA - támogatása.

A növekvő számú feladatok ellátásához a vállalat dinamikusan bővítette munkatársai létszámát: két év alatt több mint 170 főre bővült a magyarországi dolgozói létszám, ebből 70 főt a pécsi szolgáltatóközpont alkalmaz.

A cég tervei szerint 2020-ban további 50%-kal bővítené pécsi munkatársai létszámát és még az idén elérné a 100 főt a baranyai megyeszékhelyen foglalkoztatott munkatársak száma.

Az AIIS nem csupán német és olasz nyelveket ismerő informatikusokat vár, hanem olyan, angolul jól beszélő szenior informatikai szakembereknek is hosszútávú karrierlehetőséget biztosít, akik például Active Directory, IT Security és Workplace szolgáltatás területeken szereztek széleskörű tapasztalatokat. Természetesen a vállalat toborzással, kiválasztással foglalkozó kollégái a jelenlegi járványügyi helyzetben is mindent megtesznek a megnövekedett jelentkezésszám zökkenőmentes kezelése, illetve a megfelelő kompetenciájú munkatársak kiválasztása érdekében. A pályázókkal videóinterjú formájában történik a kapcsolatfelvétel, melynek eredményeképp 2020 januárja óta több, mint 70 új munkatárs került felvételre - belépő szintű feladatokra és szenior besorolású pozíciókra egyaránt.

„Ez év végéig tervezzük Pécsett meghaladni a 100 fős létszámot. Terveink szerint a cég jelenlegi portfóliója 2020 végére számos további informatikai szolgáltatással egészül ki. Az ALDI számára kiemelten fontos vásárlói és dolgozói egészségének védelme, így a kijárási korlátozás időszaka alatt mobil munkavégzésre álltunk át, melynek hatékonyságát korszerű távmunka rendszerek és projektmenedzsment eszközök biztosították. A home officeból származó pozitív tapasztalatoknak köszönhetően a mobil munkavégzést részben szeretnénk a jövőben is megtartani.” – mondta Hidvéghy Zoltán, a vállalat ügyvezető igazgatója.

(CÍmlapkép: ALDI)
 

Forrás: Pécsi STOP

@ifmobil
@endmobil