Bővítve indul újra a pécsi Könyv(fu)tár

2020. november 20. 14:55 2020. nov. 20. 14:55

Bár a koronavírus-járvány következtében elrendelt korlátozások miatt a Csorba Győző Könyvtár és fiókkönyvtári hálózata nem látogatható, a pécsiek mégis könyvtári könyvekkel oldhatják a kijárási korlátozások miatti egyhangúságot.

A Csorba Győző Könyvtár újraindítja és kibővíti "Könyv(fu)tár" szolgáltatását, a korábbinál több átvételi lehetőséget biztosítva beiratkozott olvasóinak.

A könyvtár tájékoztatása szerint a kölcsönzési igényeket november 20-tól fogadja a könyvtár. Az olvasók a kéréseiket az intézmény honlapján található űrlapon keresztül, illetve hétköznap 9 és 15 óra között telefonon adhatják le. A könyvtár munkatársai a beérkezett kérésekre 2 munkanapon belül válaszolnak, egyeztetik a házhoz szállítás, illetve a személyes átvétel részleteit. Egyszerre legfeljebb 5 darab dokumentumot lehet kölcsönözni, amelyek lejárati határideje január 15-e lesz.

A könyvek házhoz szállítása heti egy alkalommal, szerdai napokon történik, először november 25-én. A házhozszállítást csak Pécs közigazgatási területén belül vállalják, 500 Ft térítési díj ellenében, amit online, vagy a könyvtár újranyitásakor a Tudásközpontban lehet majd kifizetni.

Otthonukban gyógyuló fertőzöttek, valamint hatósági házi karanténban lévő személyek részére könyvek kiszállítását nem vállalja a könyvtár.


Újdonság, hogy a Csorba Győző Könyvtár az igénylések személyes átvételére is biztosít lehetőséget. Az olvasók a Tudásközpont parkolójában kialakított Könyv(fu)tár Ponton vehetik át a kért dokumentumokat, megadott nyitvatartási időben, a járványügyi előírások maradéktalan betartása mellett.

A Könyv(fu)táron keresztül kikölcsönzött dokumentumokat a következő szállításnál visszaküldhetik, vagy leadhatják személyesen a Tudásközpont parkolójában kialakított Könyv(fu)tár Ponton. Szintén újdonság, hogy ugyanitt lehet visszaadni a még a korlátozás bevezetése, vagyis a könyvtár zárása előtt kikölcsönzött könyveket is.  

A vírushelyzet kapcsán elrendelt 30 napos zárvatartás ideje alatt (2020. november 11. - december 11.) lejáró olvasójegyeket és kölcsönzéseket a Csorba Győző Könyvtár egységesen meghosszabbította egy hónappal. Az intézmény a zárvatartás idejére késedelmi díjat nem számít fel. A szolgáltatásokról bővebb információt találhat a www.csgyk.hu oldalon. 

(Címlapkép: Pixabay.com)

Forrás: Pécsi STOP