Csaba István nyílt levele Hoppál Péternek a pécsi postabezárásokkal kapcsolatban

2022. november 17. 11:16 2022. nov. 17. 11:16

Nyílt levélben fordult Hoppál Péterhez Csaba István, Pécs önkormányzati képviselője, az MSZP Baranya Megyei Szervezetének elnöke. A levelet változtatás nélkül közöljük. 

"Tisztelt Képviselő Úr!

Bizonyára Ön is értesült arról, hogy az állami tulajdonban lévő Magyar Posta Zrt. előzetes tájékoztatás nélkül, egyik napról a másikra bezárt 18 pécsi postahivatalból 10-et.

A bezárt posták több mint fele az Ön által képviselt választókerületben található. Van olyan városrész, a keleti városrész, ahol egyetlen egy sem maradt nyitva, ezzel megnehezítve több ezer itt élő pécsi polgár mindennapjait.

Bizonyára arról is értesült, hogy Pécs polgármestere, Péterffy Attila már november 8-án, rögtön azután, hogy kiderült, melyik postahivatalok zárnak be Pécsett, levélben fordult a Magyar Posta Zrt. vezetőjéhez, aki egy hét elteltével sem küldött választ.

A Fekete Gyémánt téri postahivatal kapcsán, ami önkormányzati tulajdonú ingatlanban működik, még azt is felajánlotta a pécsi önkormányzat a cégén, a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt.-n keresztül, hogy a bérleti díj elengedése mellett még támogatást is nyújt az energiaköltségekre, ha nyitva marad a postahivatal. Még erre sem érkezett válasz.

Tisztelt Képviselő Úr!

Ön is tagja annak a kormánynak, amit felelősség terhel az állami tulajdonú Magyar Posta Zrt. postabezárásai miatt.

A miniszterelnök 2012-ben még azt mondta, hogy „nem a közszolgáltatásokon kell nyerészkedni”.

Valóban nem, a közszolgáltatásokat biztosítani kell, tisztességgel.

Ráadásul a Magyar Szocialista Párt országgyűlési frakcióvezetője, Dr. Tóth Bertalan miniszterelnökhöz intézett levele alapján a Magyar Posta Zrt. pénzügyi helyzete sem indokolja a bezárásokat, ugyanis 2020-ban és 2021-ben is nyereséges volt az állami cég.

Tisztelt Képviselő Úr!

Ön mit tett azért, hogy ne zárjon be a pécsi posták több mint fele? Hány felszólalása volt az ügyben a Parlamentben? Hány interjúban említette meg a bezárással kapcsolatos aggályait? Hányszor hozta fel a kormányülésen a témát?

Én ezekre a kérdésekre sajnos nem találtam a válaszokat. Vagy azért, mert jól titkolja vagy azért, mert nem mer szembe menni a kormánnyal a pécsiek érdekében.

Pedig Önnek kötelessége megválasztott országgyűlési képviselőként a pécsiek érdekében cselekedni. Itt az idő, hogy mutasson egy keveset abból a ”legendás pécsi fideszes lobbierőből”.

Már eltelt több mint egy hét a bezárások óta. Tegye végre a dolgát, járjon közbe a bezárt pécsi posták újranyitásáért! Nincs idő a sunnyogásra!

Tisztelettel,

Csaba István

Magyar Szocialista Párt Baranya Megyei Területi Szövetsége elnök"