Csaba István: Tisztázzák magukat a fideszes politikusok

2021. január 15. 11:37 2021. jan. 15. 11:37

A Volvo-ügy ezen a héten egy újabb szakaszába ért, ugyanis elkezdődtek az előkészítő tárgyalások. Már ezek a tárgyalások se mentek „simán”, hiszen a másodrendű vádlott, Csengő Andrást először nem tudták elfogni a rendőrök, majd a külföldre szökés lehetősége miatt elfogató parancsot adta ki ellene, végül a lakásán találták meg Csengőt, aki azóta a börtönben várja a következő tárgyalást.

A vádirat szerint 600 millió forinttal károsították meg a pécsieket akkor, amikor az előző fideszes városvezetés alatt az önkormányzat egyik cége úgy határozott, hogy megéri túlárazott, használt buszokat venni.

Az ügy akkor kezdett érdekessé válni, amikor az elsőrendű vádlott írásbeli vallomását meghallgathattuk. A hosszas vallomásban elhangzottak olyanok, hogy a Tüke Busz más vezetői is aláírták a beszerzéshez kapcsolódó dokumentumokat, ahogy Páva Zsolt polgármester is. Az elsőrendű vádlott állítása szerint őt Csizi Péter, Pécs akkori alpolgármestere kérte fel arra, hogy szakmailag felügyelje a buszcsereprogramot. Azt állította, hogy Bánki Erik fideszes országgyűlési képviselő, Csizi Péter fideszes alpolgármester és egy, az akkori önkormányzat gazdasági ügyeire komoly hatással bíró tanácsadó-szakértő, aki Bánki Erik rokona, együtt voltak Hollandiában megtekinteni a buszokat. 

Az elsőrendű vádlott végezetül többek között Csizi, Bánki és Páva Zsolt bíróság elé idézését kérte.

Mivel az említett pécsi fideszes politikusok azóta se tisztázták magukat, ezért Csaba István (MPE-MSZP frakcióvezetője) videóban szólította fel őket, hogy most már ideje lenne tiszta vizet önteni a pohárba, hiszen négy éven keresztül nem tettek semmit azért a bíróságon, hogy a pécsieket ért 600 milliós kárt helyrehozzák.

 

 

 

„Kérem, árulják el azt, hogyan kívánják kártalanítani a pécsieket!
Várom válaszukat, valamint azt is, hogy az elsőrendű vádlott által említett ismert fideszes politikusok mind saját magukat, mind pártjukat tisztázzák a bíróságon ebben a botrányos ügyben!”- szólította fel az érintetteket.

 

Egyébként Péterffy Attila a napokban tette közzé a közösségi oldalán, hogy prioritás számára a pécsiek pénzének visszaszerzését.

Szerző: K.L