Csorbai gratulált Pávkovicséknak, de kijelentette, szóvá teszik, ha egyéni nyerészkedést látnak

2020. szeptember 28. 11:24 2020. szept. 28. 11:24

A vasárnapi időközi választás után hétfőn délelőtt gratulált egy Facebook-posztban a mohácsi ellenzéki polgármester-jelölt, aki egy évig vezette a várost a tavalyi választás után. Csorbai Ferenc a bejegyzésében azt is kiemelte, hogy szóvá fogják tenni, ha egyéni nyerészkedést, a város erőforrásainak pazarlását tapasztalják.

Mint ismert, vasárnap időközi választást tartottak Mohácson, miután a fideszes többségű képviselő-testület július elején feloszlatta a közgyűlést, emiatt pedig új választást kellett kiírni. A szavazáson a kormánypárti polgármester-jelölt Pávkovics Gábor nyert Csorbai Ferenc, az ellenzéki pártok által támogatott Változást Akarók Nemzedéke (VAN) közéleti egyesület jelöltje ellen.

A mohácsi nyolc egyéni választókörzetből hatot megnyertek a Fidesz-KDNP jelöltjei, és a három listás helyből is elhoztak egyet. A VAN jelöltjei két körzetet nyertek meg, és a három listás helyből kettő az övék lett, így a mohácsi testület a polgármesterrel együtt nyolc fideszesből és négy VAN-os tagból áll - írtuk cikkünkben.

Csorbai Ferenc - aki listás helyről bejutott a közgyűlésbe - hétfő délelőtt egy Facebook-posztban gratulált a győzteseknek, ám a bejegyzésben kitért arra, hogy ügyelni fognak a város erőforrásaira, azok pazarlása ellen fel fognak szólalni. 

A teljes bejegyzés így szól:

"Tisztelt Barátaim!

Olyan dolgot, tettünk és hoztunk létre, mely soha nem volt még Mohács történetében. Elindultunk egy úton, és több helyen sikert arattunk és ígéretünkhöz híven változást hoztunk. Terveinket félre rakjuk és megvárjuk azt az időpontot amikor a megvalósításukhoz lehetőséget kapunk!

A választók akarata szent és sérthetetlen, éppen ezért engedjétek meg, hogy gratuláljak a győzteseknek!

Mi Mohácsért vagyunk és nem Mohács van értünk, eszerint dolgoztunk és erre építettük gazdasági és politikai céljainkat.

A holnap már nem a kampányról és a szavazásról fog szólni, hanem a munkáról, ehhez fogunk hozzájárulni minden esetben amikor a város vezetése Mohács érdekében cselekszik.

Azonban azt is el kell mondanom, hogy az egyéni nyerészkedést, a város erőforrásainak pazarlását, vagy a központi elvárás, vagy akarat gondolkodás nélküli kiszolgálását szóvá tesszük és a város nyilvánossága elé visszük.

Végezetül engedjék meg, hogy megköszönjem azt a munkát és kiállást, amit a szervezetünkért, Mohácsért tettek! Köszönöm azt a nem kockázat nélküli vállalást, hogy a jelöltek az arcukat is adták!

Ne feledjük, hogy mi nem politikusok vagyunk, hanem csak egyszerűen a város sorsáért aggódó és tenni akarók! Ezért Churchill szavaival zárnám mondandóm:

„ Az államférfi a következő nemzedékre gondol, a politikus csak a következő választásokra.”

 

Címlapkép: Facebook/Csorbai Ferenc

Forrás: Pécsi STOP