Csúszik az óvodafelújítás, jövőre is buszoztatni kell a gyerekeket Hirdről Vasasra

2019. december 9. 07:10 2019. dec. 9. 07:10

2018 szeptembere óta a Tüke Busz szállítja a hirdi óvodásokat Pécs-Vasasra, mivel óvodájuk felújítás alatt áll. A projekt azonban csúszik, így szerződést kell módosítania az önkormányzatnak a városi tömegközlekedést ügyező céggel, mivel a gyerekek jövő májusig biztosan nem tudják még birtokba venni az ovit.

Amint azt a december 10-i közgyűlésre készült előterjesztésből kiderült, a Keleti Városrészi Óvoda Hirdi Tagóvodájának épületét mintegy 100 millió forintból újítja fel az önkormányzat TOP-os pénzből.

A felújítás ideje alatt az 50 férőhelyes óvodát több mint négy kilométerrel arrébb, Pécs-Vasason, a Bencze József utca 2. szám alatt helyezték el. Helyi buszjárat nem közlekedik Pécs-Hird és Pécs-Vasas között, továbbá a gyermekek szülei sem tudják naponta oda-vissza autóztatni gyermekeiket, az önkormányzat leszerződött a Tüke Busz Zrt.-vel, hogy oldja meg az ingázást. 

Ennek értelmében a cég minden munkanapon különjáratot indít a Hirdi Általános Iskola elől, mellyel a gyerekeket és az óvoda alkalmazottaot viszi őket Pécs-Vasasra, majd délután negyed négykor vissza is hozza őket.

A szerződés először 2018. szeptember 3. és 2018. december 31., majd 2019. január 1. és 2019. június 15., majd egy újabb módosítást követően 2019. január 1. és december 31. között élt, mivel a hirdi óvoda kivitelezése kapcsán indított közbeszerzési eljárás több alkalommal is eredménytelenül zárult, a felújítás megkezdése és befejezése is csúszott. 

A legfrissebb információk szerint a felújítási projekt zárásának várható időpontja 2020. májusa, ezt követi majd a használatbavételi eljárás. Azaz továbbra is buszoztatni kell a gyerekeket és az óvónőket, így szükségessé vált a Tüke Busszal kötött szerződés ismételt módosítása, mely, amennyiben rábólint a közgyűlés, 2020. június 15-ig szólna. A szolgáltatás díja az öt és fél hónapra bruttó 5 millió forint lesz, amit a jövő évi költségvetésbe terveznek majd be.

Szerző: H. V.

Forrás: Pécsi STOP