Csütörtöktől bezár a pécsi vásárcsarnok, hétvégi menetrend szerint járnak a városi buszok

2020. március 24. 15:57 2020. márc. 24. 15:57

Március 26-a, 00 órától határozatlan ideig zárva tart a pécsi vásárcsarnok a járványhelyzetre való tekintettel. Szintén csütörtöktől hétvégi menetrendre vált a Tüke Busz Zrt a lecsökkent utasforgalom miatt.

A vásárcsarnokban napok óta, a vonatkozó kormányrendelet értelmében csak száz fő tartózkodhatott egyszerre, emellett csak egy bejáraton lehetett közlekedni. Az önkormányzat március 24-i döntése értelmében azonban csütörtöktől, egészségvédelmi céllal bezárják a csarnokot az egyre terjedő koronavírus-járvány miatt.

A bezárás után a fenntartó Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. a csarnok teljes területét fertőtleníti. Múlt pénteken elindult az önkormányzati PAPI-program, melynek keretében egyebek mellett élelmiszert szállítanak az egyedül élő idős pécsieknek, így gondoskodva ellátásukról.

Nem számlázzák ki a bérleti díjakat

Az önkormányzat közleménye szerint más döntés is született kedden. A járványügyi helyzetre való tekintettel a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. a szerződések szerinti bérleti díjakat nem számlázza ki áprilisra és májusra. Ezen időszak bérleti díjának elszámolásáról és az azt követő időszakra vonatkozóan minden bérlővel egyénileg egyeztet a társaság legkésőbb május végéig.

A PVh Zrt. a vásártéren és a vásárcsarnokban a bérlők által korábban megváltott árusítóhelyeket az árusító tevékenységük folyamatosságától, illetve szüneteltetésétől függetlenül részükre a továbbiakban is fenntartja. Az elkövetkező időszakra eddig befizetett bérleti díjakat a jövőben beszámítja. A fentiek mellett, a válsághelyzetben a bérelt ingatlanuk szerződés szerinti használatában nem korlátozott bérlők esetében a társaság díjbekérőt küld, mely alapján pontos fizetés szükséges.

Pécs önkormányzata a fentivel megegyező eljárást és egyeztetést kért minden cégétől és intézményétől (pl. ZSÖK NKft., Pécsi Állatkert) az ott ingatlanokat vagy helyiségeket bérlők esetében.
 
A Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. azt kéri: elháríthatatlan, életet, tűz- vagy vagyonbiztonságot veszélyeztetőműszaki probléma vagy balesetveszély esetén az érintettek hívják a +36 30 990 4289 telefonszámot. A társaság kérése, hogy beadványaikat minden esetben írásban szíveskedjenek postacímükre (Pécsi Vagyonhasznosító Zrt., 7603 Pécs 3., Pf.: 158.) központi e-mail címükre (pvh@pvh.hu), illetve az ismert elérhetőségekre eljuttatni.

Jön a hétvégi menetrend a Tüke Busznál

Az új koronavírus terjedésének lassítása érdekében és a lecsökkent utasforgalom miatt a Tüke Busz Zrt. március 26-a, csütörtök 0:00 órától visszavonásig átáll a hétvégi menetrendre, a pécsi helyi járatú autóbuszok e szerint fognak közlekedni.

Forrás: Pécsi STOP