Csütörtöktől ismét fizetni kell a pécsi parkolásért

2020. július 1. 12:54 2020. júl. 1. 12:54

A kormány a járványhelyzet miatt április elején eltörölte a magyarországi közterületeken a fizetős parkolást, mely július elsején éjfélkor érvényét veszti. Csütörtöktől már ismét működnek a parkolóórák, erre a pécsi önkormányzat is figyelmeztet.

A parkolásért április 6-a óta nem kellett fizetni sehol az országban, ezt anno azzal indokolta Orbán Viktor miniszterelnök, hogy csökkenteni kell a tömegközlekedési eszközök zsúfoltságát. A döntésről a Mindenki Pécsért Egyesület frakciói közös közleményben anno úgy vélekedtek, hogy nem segíti azt a célt, hogy az emberek otthon maradjanak. Emellett bevételkiesést is jelentett a városnak, Péterffy Attila polgármester az április 8-i városinfójában azt mondta, emiatt havi 60 milliót bukik Pécs.

Az ingyenes parkolásról szóló szabályozás július elsején éjfélkor érvényét veszti. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a kormány döntése értelmében július 2-a, csütörtöktől Pécsett újra visszaáll a fizetős parkolási rend, azaz a város fizetős zónáiban autóval csak érvényes parkolójeggyel vagy bérlettel lehet várakozni - hívja fel a figyelmet a pécsi önkormányzat.

"Pécs önkormányzata a választási kampány során tett vállalásának megfelelően felülvizsgálta a kedvezményes parkolóbérletek és behajtási engedélyek rendszerét. Az új struktúra elkészült, de a koronavírus járvány miatt annak társadalmi egyeztetésére nem volt lehetőség, bevezetését ezért az önkormányzat 2021. elejére halasztja. Amint azt korábban jeleztük: 2020. második félévében a Biokom NKft. ugyanazon szempontok alapján, ugyanolyan feltételekkel adja ki a féléves parkolási bérleteket és engedélyeket, mint az első félévben. Ezeket a dokumentumokat ugyanúgy kell igényelni, mint 2020. első félévére"

- fűzte hozzá a város.

(Címlapkép: Pécsi STOP)

Forrás: Pécsi STOP