Csütörtöktől újra járható a Szigeti út

2020. február 19. 16:35 2020. feb. 19. 16:35

Csütörtökön reggel hat órakor újra mindkét sávon járhatóvá válik a Szigeti út a Honvéd utcai kereszteződésben, ezzel együtt a csomópont gyalogos forgalma is helyreáll - közölte a pécsi önkormányzat.

Amint arról korábban beszámoltunk, a Honvéd utcában folytatódik az egyetemvárosi vízműfelújítás, mely során több mint két kilométernyi új ivóvíz- és szennyvízvezeték kerül a földbe, valamint megújulnak a szennyvízaknák, fedlapok és a környező ingatlanok bekötései is.

A munkálatokat eredetileg február 10-én, hétfőn kezdték volna, azonban Péterffy Attila polgármester kérésére a munkakezdést február 14-re, péntekre csúsztatták. Ezzel a lépéssel az eredeti tervekhez képest csökkent a munkanapok száma, amikor a rendkívül forgalmas Szigeti utat is érinti a lezárás.

A városháza szerdai tájékoztatása szerint a betonozási munkálatok az érintett kereszteződésnél határidőre befejeződtek, csütörtökön reggel hat órakor a Szigeti út újra két sávban zavartalanul járhatóvá válik. Korlátok ugyan maradnak a csomópontban, de azok csak a lezárt Honvéd utca miatt jelenleg egyébként is funkció nélküli kanyarodósávokat választják el a forgalomtól. Ebben a kereszteződésben helyreáll a gyalogosforgalom is, a Tüzér utca-Szigeti út kereszteződésében lévő forgalomirányító lámpa pedig ismét működni fog.

A Honvéd utcai munkálatok tovább haladnak. Ezzel kapcsolatban további változás lesz, hogy a Váci Mihály utcáról péntek reggeltől nem lehet áthaladni a Honvéd utcába, azaz a Honvéd utca északról, a Váci Mihály utca pedig a Szigeti út felől lesz zsákutca.

Forrás: Pécsi STOP