Dakos József rendőrfőkapitány novembertől már nem Baranyában szolgál

2018. október 4. 09:52 2018. okt. 4. 09:52

Dakos József baranyai rendőrfőkapitány november elsejei hatállyal Csongrád megyébe kerül át. Utódja Fellegi Norbert rendőr ezredes lesz a baranyai főkapitányság élén.

Az Index cikke szerint újabb fejcserék történtek a hazai rendőr-főkapitányságok élén, a belügyi tárca ugyanis azt közölte, hogy "Dakos József rendőr dandártábornokot nevezte ki Pintér Sándor belügyminiszter a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjének." Dakos a tervek szerint november elsejével lehet Csongrád megye főrendőre, ám a belügyminiszter előtte még kikéri a Csongrád Megyei Közgyűlés véleményét is.

Dakos József 2007 november közepétől irányította a baranyai rendőrséget.

Az Index cikke szerint "Dakos elődje (Csongrád megyében - a szerk.)Piros Attila volt, aki mindössze tíz hónapig ült a székében. Pintér Sándor szeptemberben menesztette, ez mindenkit meglepetésként ért. A Délmagyar mindössze arról írt, hogy Piros Attila tábornok nem volt népszerű az állományban, de az újságírókkal sem volt felhőtlen a viszonya. Ugyanakkor a szűk tíz hónap alatt jelentősen javult a megyei rendőrség eredményessége. A főkapitány, ahogy munkába állt, komoly átszervezésbe kezdett, és talán ezért sem volt népszerű az állományban. Megszüntette például a szegedi rendőrőrsöket, az ott dolgozókat bevitte a megyére, és kiküldte az utcára.

De nem csak Pirosnak lett meg az utóda. A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság vezetésével november 1-jétől Fellegi Norbert rendőr ezredest nevezné ki Pintér" - áll a cikkben.

Piros Attila egyébként Somogy megye rendőrfőkapitánya volt 2012-től.