Decsi kancellár célja, hogy a régió fejlődésének motorja legyen az egyetem

2020. szeptember 25. 13:39 2020. szept. 25. 13:39

Közleményt adott ki Decsi István, a Pécsi Tudományegyetemre frissiben kinevezett kancellár, amiben többek közt arról írt, az a célja, hogy az egyetem a régióbeli fejlődés motorja lehessen, és támogatni fogja a már megindult pozitív folyamatokat az intézményben.

Mint ismert, csütörtökön jelent meg a Magyar Közlönyben az a miniszterelnöki határozat, amelynek értelmében a Pécsi Tudományegyetem új kancellárja öt évre a volt pécsi fideszes alpolgármester Decsi István lett - írtuk meg cikkünkben.

Decsi István a kinevezésevel kapcsolatban kiadott péntek délelőtt egy sajtóközleményt is, amelyben többek közt arról írt, hogy neki évek óta célja, hogy Pécs és a régió fejlődéséért dolgozva szolgálja szülővárosát. Arra is kitért a kommünikében, hogy a régió meghatározó gazdasági szereplői adtak neki ajánlásokat a kancellári pályázatához. Mint leszögezte, a célja folytatni az egyetemen megindult "pozitív folyamatokat", támogatni fogja az egyetem "fenntartható akadémiai fejlődését", hogy az intézmény a régió fejlődésének motorja legyen.

Decsi Péter a közleményében azt is leszögezte, hogy a kancellári feladatairól kizárólag a hivatalba lépése után fog nyilatkozatot adni a sajtónak.

A teljes közlemény itt olvasható:

"Párbeszéd, modernizáció, gazdasági fejlődés

Évek óta célom, hogy Pécs és a régió fejlődéséért dolgozva szolgáljam szülővárosomat, otthonomat. Ezt az eltökélt és szilárd elhatározáson alapuló szolgálatot kívántam folytatni, amikor a Pécsi Tudományegyetem kancellári feladatainak ellátására szóló pályázatomat benyújtottam. Megtiszteltetés, hogy a régió meghatározó gazdasági szereplői által nyújtott ajánlásoknak köszönhetően céljaimban megerősítve, a bírálóbizottság és a döntéshozók támogatásával olyan feladatba kezdhetek, amelyben a társadalom és gazdasági fejlődés iránti szolgálat a legnemesebb értelemben jelenhet meg.

Munkám során folytatni kívánom a Pécsi Tudományegyetemen megindult pozitív folyamatokat, támogatni fogom az intézmény fenntartható akadémiai fejlődését, a helyi gazdasági potenciálok erősítését. Célom, hogy egyetemünk a régió fejlődésének motorja, a fiatalok jövőképének sarokköve lehessen.

Munkám során az elnyert bizalmat racionális, átlátható, párbeszéden alapuló és az intézmény, valamint a régió fejlődését támogató módon szándékozom szolgálni. A Pécsi Tudományegyetem kancelláriájának jövőbeli feladataival kapcsolatban kizárólag hivatali munkám megkezdését követően kívánok nyilatkozatot tenni, kérem a sajtó munkatársainak szíves türelmét!"

 

Címlapkép: Decsi István fideszes politikusként egy pécsi autóbuszon - Fotó: Pécsi STOP

Forrás: Pécsi STOP