"Digitális kollégával" magyarázta Hoppál a senkiházizó kommentet

2020. augusztus 5. 11:52 2020. aug. 5. 11:52

A Szabad Pécs kérdezte Hoppál Péter fideszes országgyűlési képviselőt arról a csörtéről, mely az LMP-s Keresztes László Lóránt Facebook-posztja alatt pattant ki, és mely során egy őt kritizáló kommentelőt lesenkiházizott, és azt javasolta neki, hogy polírozza tovább a Lenin-szobrát.

Amint arról lapunk is beszámolt, Keresztes László Lóránt egy fizetett Facebook-posztot szentelt Hoppál Péternek, azt róva fel neki, hogy a Pécsre érkező elektromos buszoknak ugyan nagyon örült, de a kormányzati megszorító intézkedések ellen nem szólalt fel, és nem támogatta az LMP azon módosítóját, mely a nehéz helyzetű városoknak segítette volna a járműpark-cserét. A poszt alatt feltűnt Hoppál Péter is, üzent Keresztesnek is, az egyik kommentelőnek pedig, aki őt ekézte, azt írta,

"Soha nem találkoztunk, tehát nem is tegeződünk! Senkiháziakkal különösen nem! Ön csak polírozgassa tovább otthon a Lenin szobrocskáját!"

A kormánypárti politikus később "Soha nem találkoztunk, tehát nem is tegeződünk!"-re finomította a hozzászólást, majd a Pécs Aktuálnak kezdte magyarázni a helyzetet. Mint mondta, az első, Keresztes László Lórántnak címzett kommentet ("Nem tudom, hogy ezeket a hülyeségeket magad találod ki, vagy a Gyurcsánnyal szövetkezett 2%-os pártotok „kreatívjai”) ő írta, a senkiházizás viszont már nem az ő keze munkája. Azt állította, a profilját és az oldalát kezelő egyik adminisztrátor reagált hevesen, ezért Hoppál elnézést kért.

A Szabad Pécsnek sikerült ugyanebben a témában kérdeznie Hoppált, mert, mint írták, életszerűtlennek találták, hogy a karnagy politikusi profilja mellett a magánprofilját is, ahonnan a szóban forgó komment is érkezett, mások kezelik. 

“Admint adok a munkatársaknak, a személyes és a politikusi oldalamhoz is. Főleg nyáron nem tudok mindent kezelni. A posztokat én – vagy a digitális kollégám – teszem ki, de ezek kommentek voltak. Utólag felhívta arra is a figyelmemet a kollégám, hogy ott nagyon csúnyán megmartak, de mondtam, hogy akkor sem írunk ilyet. Mi ne minősítsünk, ezért elnézést is kértünk.”

- válaszolta a lapnak Hoppál.

Forrás: Szabad Pécs