Döbbenetes állapotok uralkodnak a pécsi Gyermekklinika infektológiai osztályán - sokkoló fotók

2022. július 28. 09:31 2022. júl. 28. 09:31

Döbbenetes fotókat osztott meg a közösségi oldalán a pécsi Gyermekklinika infektológiai osztályának kórtermeiről Hadházy Ákos. A poszt tanúsága szerint a képeket egy felháborodott szülő készítette nemrégiben. A független országgyűlési képviselő először nem akarta elhinni, hogy a felvételek a mostani állapotokat prezentálják, ezért rákérdezett az egyetemnél, akik sajnos megerősítették, a képek nem hazudnak.

"A jó hír, hogy az egyetem szerint a fertőző osztály kórtermei egy felújított szárnyba kerülnek (sajnos azt nem írták, hogy mikortól…), a pszichiátria új épületet kapott, a gyermek sürgősségi osztály új épületének alapkövét pedig már lerakták, EU-s támogatásból tervezik építeni." - írja a posztban Hadházy, de úgy véli ennek ellenére is muszáj néhány megjegzést tegyen a téma kapcsán. 

Az, hogy a rendszerváltás után 32 évvel, a fideszes kormányzás 12 éve után így nézzen ki egy egyetemi gyermekklinika fertőző osztálya, akkor is szégyen, ha javulás várható.

 

"A kormány mindig azzal dicsekszik, hogy 600 milliárdos fejlesztést végeztek az egészségügyben. Ez igaz, de szinte kivétel nélkül EU-s forrásból, illetve egy sor példa mutatja, hogy az egészségügyi beruházásoknál (is) rendszeres a kétszeres túlárazás. Gondoljunk bele, mennyivel több minden újulhatott volna meg, ha nem lopják el a pénz felét. A lélegeztetőgépeknél ez többszörös is volt és a nagyságrend ijesztő: az ere elköltött 300 milliárdnál csak kétszer többet költöttek a teljes egészségügy fejlesztésére" - írja, majd így fogalmaz: 

Ez a példa is mutatja, mennyire rá vagyunk szorulva az EU-s pénzekre. Viszont teljességgel érthető lenne, ha az EU nem akarná tovább önteni a pénzt a teljesen kontrollálhatatlan korrupciós kútba.

 

A fotók ide kattintva tekinthetők meg.  

Címlapkép: Hadházy Ákos, Facebook