Döbbenetes: két férfi kényszerített prostitúcióra fiatal lányokat Pécsett - Ez várhat most rájuk!

2020. december 2. 12:23 2020. dec. 2. 12:23

A Pécsi Járási Ügyészség üzletszerűen, 18. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett kerítés bűntette miatt emelt vádat két fiatallal szemben, akik barátnőik prostitúciós tevékenységéből szereztek pénzt.

Két 20 éves férfi a vádlott, akik 15 és 16 éves barátnőikkel 2019 augusztusában úgy döntöttek, hogy a lányok prostitúciós tevékenységéből jutnak jövedelemhez. Barátnőjükről fényképeket készítettek, majd azokkal internetes szex-társkereső oldalakon regisztráltak.

A hirdetés így nézett ki: 

forrás: Baranya Megyei Főügyészség

A hirdetések megjelenését követően az érdeklődők hívását vagy a lányok, vagy a vádlottak fogadták és beszélték le a jelentkezőkkel a találkozót. Amennyiben a lányok a szolgáltatásukat más helyen nyújtották, úgy az utaztatást, a szállítást a vádlottak végezték. Mikor megnőt az érdeklődés a lányok iránt már nem saját lakásukban fogadták a kuncsaftokat, hanem egy pécsi albérletben.

A szexuális szolgáltatás szervezése során a két férfi a lányokat utasításokkal látta el, többek között arra vonatkozóan, hogy milyen jellegű szolgáltatást nyújtsanak, az mennyi ideig tartson, illetve kitől mennyi összeget kérjenek. A vádlottak barátnőik ezen tevékenységével havi 400-600.000,-Ft összeget kerestek. A vádlottak cselekménye az 18. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett kerítés bűntettének a megállapítására alkalmas. A bűncselekmény büntetési tétele 2 – 8 évig terjedő szabadságvesztés. – olvasható a Főügyészség közleményében

Forrás: Baranya Megyei Főügyészség