Dúl a plakátháború a pécsi 16-os körzetben

2019. október 4. 11:03 2019. okt. 4. 11:03

A napokban már a Mindenki Pécsért Egyesület nevében induló ellenzéki jelöltnek újra kellett ragasztania a plakátjait, mert valakik letépkedték azokat. Most Bognár Szilvia arcképére Gyurcsány-fejeket ragasztottak valakik. Bognár Szilvia ellenfele a kormányoldalon Beke Zoltán, a Fidelitas egykori helyi vezetője, aki két éve a testével próbált kitakarni egy molinót a közgyűlésen.

Egyre érezhetőbb, hogy közeledik az önkormányzati választás időpontja, Pécsen emiatt egyre több helyen tépkedik, firkálják át a jelölteket bemutató plakátokat. 

A 16-os választókörzetben (Kertvárosban a Rózsadomb keleti fele, Eszék utca, Tildy Zoltán utca egy része) is fokozódik a hangulat: lapunk szerdán értesült arról, hogy az ebben a körzetben a Mindenki Pécsért Egyesület támogatásával induló ellenzéki jelölt Bognár Szilvia vasárnap és hétfőn kihelyezett plakátjait letépkedték.

Bognár Szilvia lapunknak elmondta, szerda délután standolni ment, ennek kapcsán tett egy sétát a körzetben. Ekkor látta, hogy valakik öt helyen letépték a plakátjait. Bognár szerint a plakátokat felhelyezéskor meg is erősítette, biztos benne, hogy nem az időjárás a ludas, és a tépésnyomok is látszanak. A képviselőjelölt hozzátette, plakátjainak egy része olyan helyről tűnt el, ahol sok ember jár (Eszék utca, itt 800 választó lakik), a másik része pedig olyan helyről, ami nincs bekamerázva.

Bognár Szilvia szerdán pótolta a plakátokat, ám lapunknak elmondta, számít arra, hogy újra megrongálják azokat. 

Ez meg is történt, ugyanis a képviselőjelölt pénteken kora délelőtt arról posztolt a Facebook-oldalán, hogy most a plakátjain az arcképét valakik Gyurcsány Ferenc arcával ragasztották le. 

"Elképzelem, milyen kéjjel ragasztotta és simogatta Gyurcsány Ferenc arcát az enyémre a plakátmerénylő... Meg ahogy előtte - nyilván otthon - színesben, A3-ban nyomtatott... Ennyit tudtok, kis semmirekellők. NŐ vagyok, nő a harci kedvem is!"

- írta a Facebookon Bognár Szilvia.

A körzetben a Fidesz-KDNP-ÖPE triumvirátus Beke Zoltánt indítja, aki korábban a Fidelitas helyi vezetője volt. Ő volt az, aki a 2017. szeptemberi közgyűlésen a karzaton a csődhelyzet miatt tiltakozók molinóját "olvasta arccal", vagyis hát próbálta a testével fedni a feliratot. 

Beke Zoltán arccal olvas (Vászon, csendélet, digitális technikával, 2017 - Fotó: Pécsi STOP)

 

Forrás: Pécsi STOP