Duplán lecsapott a NAV: hamis memóriakártyákat és parfümöket foglaltak le Pécsen

2023. június 7. 09:51 2023. jún. 7. 09:51

A NAV baranyai munkatársai internetes felületen olvasott hirdetés alapján rendeltek digitális adathordozókat. A pénzügyőrök a megbeszélt helyen és időben megjelentek átvenni az termékeket, amelyekről hamar kiderültek, hogy nem rendelkeznek az üreshordozói díj megfizetését igazoló hologramos Artisjus matricákkal. Szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése miatt - a termékek lefoglalása mellett - szabálysértési eljárás indult a hirdető ellen - írja közleményében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

A helyszínről távozva, Pécs belvárosában, a hivatal munkatársai összefutottak egy már jól ismert, kaposvári „illatos banda” tagjaival, akik fő profiljuknak megfelelően, hamis parfümöket próbáltak értékesíteni eredetiként egy gyanútlan vásárlónak. Az adás-vételt meghiúsítva, a pénzügyőrök lefoglalták a parfümöket, és iparjogvédelmi jogok megsértése miatt eljárást indítottak.

Amennyiben minőségi, eredeti termékeket szeretnénk vásárolni, azokat mindig hiteles forrásból szerezzük be, annak érdekében, hogy később se bánjuk meg a vásárlást! A hamis termékek összetétele egészségkárosító hatású lehet - zárja közleményét a NAV.